28 Aralık 2015 Pazartesi

MANTAR VE TAVUKLU RENKLİ BULGUR PİLAVI





Merhabalar,  

Bu tarifi ne kadar översem azdır. Bir Bulgur Pilavının kazanabileceği en üst düzeydeki lezzet İŞTE BUDUR!!!!!!

"MANTARLI, TAVUKLU, BOL SEBZE ÇEŞİTLİ, RENGARENK BULGUR PİLAVI" 
daha ne olsun...






Malzemeler:
Bulgur
Yağ
Su
Tuz
Mantar
Tavuk
Yeşil Biber
Kırmızı Biber
Yeşil Domates
Maydanoz
Dereotu
Nane
Fesleğen
Karabiber
Kırmızı Pul Biber
Sarımsak
Soğan
Havuç
Patates


Hazırlanışı:

Normal bildiğiniz bulgur pilavını pişirir gibi, tek ama KOCAMAN farkı içindeki renkler ve lezzetlerdir.

Öncelikle mantarları yıkayın iyice ve suyu sarksın diye süzgece bırakın.



 

Bu arada, tencerenize aldığınız yağda sırasıyla soğanları, tavuğu, havucu, biberleri, domatesi, sarımsağı kavurun. Tuzunu atın. Baharatlarını da zevkinize göre ilave edin. 
Sonra doğradığınız mantarları da ekleyin ve kavurmaya devam edin. 
Bulguru ekleyerek kavurmaya devam edin ve bulgurla birlikte kavurma işlemi sona erince suyunu verin. Üstü basa su verin hiç bir ölçüsü yok bu tarifin, tamamen lezzeti yakalamaya bakıyoruz ve ıslak bir pilav ya da kuru, tane tane bir pilav elde etmek sizin damak tadınıza kalmış.


Resimlerde de gördüğünüz gibi başlangıçta karıştırdığımız zaman sulu olduğunu görüyoruz.





Pilav suyunu çekinceye kadar kaynatıyoruz. Suyunu çekip pişen pilavın üzerine en son Maydanoz, Dereotu, Nane, Fesleğen gibi tatlandırıcı ve aroma verici ilavelerini yapıyoruz. Bir tur çevirip karıştırıyor ve kapağını kapatıp dinlenmeye, demlenmeye bırakıyoruz.



 



15 dk. demlenen pilavı dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Bu harika yemeği mutlaka deneyin diyorum...

AFİYET OLSUN... 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder