22 Aralık 2015 Salı

PEKMEZLİ VE KURU YEMİŞLİ HELVA TOPLARI









Selamlar, Hayırlı Kandiller Hepinize...

Bu özel güne özel en klasik tariflerden biri de "HELVA"'dır hiç şüphesiz. Kandil akşamları kokusuyla şenlendirir tüm evleri, çeşitli helva tarifleri.

Bu gün "Pekmezli ve Kuru yemişli Helva Topları" yapalım...Çok farklı ve denemediğiniz bir tarif olabilir bu hemen deneyin içine kattığımız yemişler ne kadar şahane bir lezzet ortaya çıkaracak inanamayacaksınız.

Helva için Malzemeler:
14 yemek kaşığı un
250 gr. tereyağ
125 gr. kaymak/ya da sadece süt de kullanabilirsiniz.
1,5 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 fincan pekmez
1,5 su bardağı süt
Ceviz
Fındık
Badem
Ay Çekirdeği içi


Yapılışı:
Unu, yağı ve kaymağı sabırla ve özenle kavurarak başlayalım işe. Kuru yemişleri de ilave ederek karıştırmaya devam edin. Pembeleşinceye kadar kavurun.
Şekeri, sütü, yumurta sarısını ve pekmezi ayrı bir yerde pişirmeden karıştır.
Sonra, kavrulan un karışımının üzerine bu sosu ekleyerek bir süre daha birlikte pişirmeye devam edin.
Piştikten sonra ister tepsiye serin, üzerine basa basa düzleyin ve dilim dilim keserek servis edin.
İster de benim gibi şeklide görüldüğü üzere dilediğiniz şekillerde ve süslemelerle servis edin.



                   



Tatlınız dinlendikten sonra, sunum yapabilirsiniz. Kahve ile birlikte harika olduğunu söylemeden geçemem:))




Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder