7 Aralık 2015 Pazartesi

PIRASALI BÖREK







Merhabalar, 

Börek içlerine sebzelerin çok fazla yakıştığını düşünüyorum. "Pırasalı Börek" de benim favorilerilerim arasındadır...

 



Pırasanın ağızda nasıl dağıldığını ve börek içinin yumuşacık kıvamı ile ağızda nasıl eriyip gittiğini anlatamam size muhakkak denemelisiniz, eğer hala bu böreği denemediyseniz kesinlikle tavsiye ediyorum...

Görüntüsü bile mutfağa yönlenmenizi sağlayabilir...



Bu tarifin yapılışı, daha evvel sayfamda sizlerle paylaştığım "SULU BÖREK" - "SUYA ATILAN BÖREK" tarifimin yapılışı ile aynıdır, sadece iç malzemesi değişik, fakat lezzetindeki değişiklik, yapılışı kadar kelimelerle kolayca anlatılamaz, bunu denemelisiniz...

Malzemeler:
Hazır Yufka

Pırasa
Sıvı yağ
Pirinç
Kuş üzümü
Tuz
Baharatlar isteğe göre...

İç malzemesini; pırasaları yağda kavurarak yapın, harika oluyor, biraz pirinçle birlikte kavurun, kuş üzümü de çok yakışacaktır, tuz ilavesiyle birlikte hepsini kavurun, isteğe göre baharat eklemeyi unutmayın. 

Yapılışı; aynen yukarıda söylediğim gibi, "SULU BÖREK" - "SUYA ATILAN BÖREK" tarifimin yapılışı ile aynıdır.


Pırasalı Börek kesinlikle denenmeli:))


Kolay Gelsin, Afiyet Olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder