22 Aralık 2015 Salı

Pırasalı ve Peynirli Börek





Merhabalar,

Nefis Suya Atılan Börek tariflerimizden Patatesli olanının tarifinden bahsetmiştim sizlere daha evvel, bugün de, Pırasalı ve Peynirli olanları aynı anda yapalım...



Malzemeler:
Yufka
Sıvı yağ + su karışımı
Pırasalı Harç
Peynirli Harç
Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
Haşhaş

Yapılışı:
Hazır yufkayı tezgaha serin, üzerine sıvı yağ ve su karışımı sürün, ikinci yufkayı da üzerine serin, dilim dilim kesin. 

1. İç malzemesini; pırasaları yağda kavurarak yapın, harika oluyor, biraz pirinçle birlikte kavurun, kuş üzümü de çok yakışacaktır, tuz ilavesiyle birlikte hepsini kavurun, isteğe göre baharat eklemeyi unutmayın. 
2. İç malzemesini; dilediğiniz gibi peynirli bir karışım hazırlayın. Maydanoz da kullanabilirsiniz.

İç harçlarından her dilime koyun ve sıkı olmayacak şekilde hafif gevşek olacak şekilde sarın.

 

Her birini su dolu kaseye batırıp çıkarın ve tepsiye dizin.


  
Sonra üzerine yumurta sarısı sürün.


Üzerine isteğe göre, çörek otu, susam, haşhaş serpin.


Fırına verin,


ve üzeri kızarana kadar pişirin.


Bu şekilde şişip yükseldiklerini göreceksiniz siz de...




PIRASALI VE PEYNİRLİ NEFİS YUMUŞACIK BÖREKLERİMİZ HAZIR...





AFİYET OLSUN...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder