22 Aralık 2015 Salı

SODALI ÇITIR BÖREK






Selamlar, Hayırlı Kandiller Hepinize...

Güzel bir börek yapalım istedim bugün bir de, akşama taze demlenmiş çayımızın yanında çıtır çıtır, kokusu ve lezzetiyle bizi bizden alacak, "SODALI ÇITIR BÖREK"...

Malzemeler:
4 adet yufka

Ara Katı Sosu için:1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 şişe sade soda

İç Malzeme:
1 kase yağlı peynir 

1 kase lor peyniri
1 kase kaşar peyniri -İsteğe bağlı 
1 çay kaşığı pul biber
Maydanoz - İsteğe bağlı 

NOT: Bu böreği dilediğiniz iç malzemeyle hazırlayabilirsiniz. Pırasalı ve Ispanaklı ŞAHANEE oluyor, deneyin!!!

Üst Sosu için:1 yumurta 
1 yemek kaşığı yoğurt

Üzerinin Süsü için:  
Çörek otu
Haşhaş -İsteğe bağlı 
Susam -İsteğe bağlı 

Hazırlanışı:Sos için; sıvıyağ, süt, yoğurt, soda ve yumurtayı bir kapta güzelde çırpın. 

Kullanacağınız tepsinin altını yağlayıp, 1 adet yufkayı serip hazırladığınız sostan üzerine güzelce gezdirin. Diğer yufkayı elimizle parçalara bölüp tepsiye gelişi güzel yerleştirin, tekrar sostan dökün. 
Sonra  güzelce harmanladığınız iç harçtan yufkanın üzerine yayın. Diğer yufkaları da aynı işlemlerden geçirin. Yufkaların dizimi ve iç harç yerleştirme işlemi tamamlandığında, en son, üzerine yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı yoğurdu karıştırıp böreğin üzerine sürün. 
Haşhaş/susam/çörek otunu döktükten sonra, önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı ve üstü kızarana dek pişirin. 






NOT: Böreğinizi fırına dilimledikten sonra vermenizi öneririm, bu yolla böreğinizin fırından çıkınca hacimli bir şekilde kalmasını sağlayabilirsiniz. Keserken kabarmış haldeki böreğinizi söndürmemiş ve ezmemiş olursunuz.




AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder