23 Aralık 2015 Çarşamba

SÜTLÜ İRMİK HELVASI







Merhabalar,

İrmik Helvası da, her evde kokusu mutlaka çıkan ve her annenin kendince uyguladığı bir tariftir.
Bu da benim annemin özeli:)))

 


Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
100 gr. tereyağı (Biraz sıvı yağ ekleyebilirsiniz yani tereyağ + sıvı yağ karışımı olarak kullanmanız güzel bir sonuç elde etmenizi sağlayacaktır)
1 su bardağı kadar kuru yemiş: İsteğe göre; Badem, Ceviz, Fındık, Fıstık, Dolmalık fıstık...

NOT: Kombinasyon tamamen sizin damak tadınıza bağlı. Toplamda 1 su bardağı kadar kuru yemiş yeterlidir.
NOT: Tamamen su ya da tamamen süt olarak da kullanabilirsiniz, benim tarifimde verdiğim gibi yarı yarıya da kullanabilirsiniz (Bu şekilde daha lezziz oluyor bence). 

Yapılışı:
Teflon tencereye yağı koyun, eritin ve yağı yakmadan irmiği de ekleyerek tahta kaşıkla karıştıra karıştıra kavurun (dakikalarca güzelce karıştırmaya devam...). Ardından kuru yemişleri de ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Pembeleşip rengini bulunca su ve süt karışımı ile hazırlanan şerbeti yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
Birkaç dakika ocakta karıştırmaya devam edin. Sonra kapatın altını 15 dakika kadar dinlesin.

Resimlerinden de anlaşılacağı üzere nefis bir kıvamı ve görüntüsü var. Tadı da en az görüntüsü kadar şahane, emin olun.





Not: Kuru yemiş olarak, Ay Çekirdeği içi çok farklı bir tat veriyor, dışarıdan bakıldığında da harika bir hava veriyor.








KOLAY GELSİN, AFİYETLER OLSUN...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder