23 Aralık 2015 Çarşamba

TANE KIYMALI TARHANA ÇORBASI










Merhabalar,

Mis kokulu yöresel ev yapımı TARHANA ÇORBAMIZIN farklı bir denemesi...


"TANE KIYMALI TARHANA ÇORBASI"




Malzemeler:
2 yemek kaşığı ev yapımı toz çorbalık tarhana
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı salça
1 adet orta boy soğan
Et suyu/Tavuk suyu/Su
Kırmızı  Pulbiber
Kuru nane
Sarımsak
Tuz
Kıyma


Yapılışı:
Bir tencereye yağı alın ve eritin, kıymayı ekleyin ve kavurun, salçayı da ilave ederek kavurmaya devam edin, sarımsak ekleyin, suyunu (damak tadına göre tercih sizin) verin, bütün halde soğanı da atın ve kaynatın.
Bir kasede toz çorbalığı su ile açın, karıştırın, iyice eritin. Sonra sulandırdığınız tarhanayı kısık ateşte kaynayan tencereye yavaş yavaş ilave edin. Karıştırmaya devam edin, bir taşım kaynatın. 
En son tuzunu ve nanesini katın. Pul biberi de zevke bağlı olarak ilave edin.1-2 dk. kaynatıp, altını kapatın.


NOT: Bu tarifi annem top top minik misket köfteli yapıyordu, bu sefer de bu şekilde tane tane bulgur bulgur olacak şekilde kıymalı hazırladık. Sonuç gayet başarılı, mutlaka deneyin...





Tüm ailenizle birlikte gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz, harika kokusuyla besleyici ve sağlıklı ev yapımı doğal çorbamız hazır.


AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder