24 Aralık 2015 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ






Merhabalar,

Son derece sağlıklı, şifa deposu, özellikle kış aylarında tüketmemiz gereken ve enfes tadıyla benim gönlümü fetheden bir lezzet, ENFESSSSSS "ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ".





Yapılışının çok önemli olduğuna inanırım, çünkü lezzeti yapılış tarzına bağlı olarak çok fazla değişkenlik gösteriyor. Hazırlarken dikkat edilecek ince ayrıntılar, bu yemeğin lezzetindeki sırrıdır.

Geçekten hazırlanışı çok ama çok kolay bir yemek, tüm malzemeyi çiğden koyup pişirdiğiniz, çok kolay, kısa zaman alan ama, ÇOOOOK HARİKA BİR LEZZET.....





Malzemeler:
Kereviz
Arpacık Soğan
Patates
Havuç
Zeytinyağ
Tuz
Un
Su
Bezelye
Dereotu
Kereviz Sapı
Limon suyu


Yapılışı:

Kerevizleri ayıklayın, yıkayın iyice, güzelce kenarlarını traşlayarak yuvalayın. Burada güzel bir şekil vermek çok önemli. Kararmaması için üzerine limon sıkın bolca. Alçak yani kısa boylu bir tencereye yerleştirin bunları.

Şimdi sırayla çiğden;
Arpacık soğanları
Doğranmış havuçları
Elma dilimi şeklinde doğradığınız patatesleri
Haşlanmış bezelyeleri kerevizlerin üzerine serin, düzgünce yerleştirin.

Üzerine sosu için; Bu sos kerevizi özel kılan ve tadını sıra dışına çıkaran harika bir yöntemdir.
Limon suyu, un, tuz karışımı hazırlayın ve tenceredeki sebzelerin üzerine güzelce gezdirin.

En son, 1/2 çay bardağı kadar zeytin yağını gezdirin üzerine ve 1 çay bardağı kadar da su ilave ederek ocağa alın, kaynamaya başladığı anda kısık ateşte pişmeye bırakın.

      

Piştikten sonra altını kapatınca üzerini kereviz sapları ve dereotu ile süsleyin.

Sonra soğuyup biraz dinlensin ve servise hazır.......... 


 


 BU TARZDAKİ BİR PORSİYON KEREVİZ YEMEĞİNE 
KİMSE HAYIR DİYEMEZ ARTIK:))))) 





AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder