10 Kasım 2015 Salı

Anlık Sıradışı Tatlar





Biraz da sıradışı tariflere ne dersiniz…

Benim en fazla zevk aldığım anlardan biri de, mutfağa girip o an aklıma gelenleri karıştırarak oluşturduğum, kolay kolay herkesin yemeğe cesaret edemeyeceği ilginç ve sıradışı atıştırmalık karışımları denemek.
  
Birkaç örnek vereyim ben, en çok birbirine yakıştırdığınız ya da uygun gördüğünüz tatları bir arada buluşturmak size kalmış.

İhtiyacınız olan tek şey yoğurt ve evde bulunan, kullanmayı sevdiğiniz baharatlar...


*Yoğurt (1 kase)
*Zerdeçal (çok az miktarda, aroma için)
*Nane (isteğe bağlı miktarda)
*Limon suyu
(ben çeyrek limonun suyunu kullanıyorum)
*Yoğurt (1 kase)
*Zencefil (çok az miktarda, aroma için)
*Tarçın (isteğe bağlı miktarda)
*Limon suyu
(ben çeyrek limonun suyunu kullanıyorum)
Bazen çay kaşığında bal ilavesi de yapılabilir
*Yoğurt (1 kase)
*Karabiber (isteğe bağlı miktarda)
*Pul piber (isteğe bağlı miktarda)
*Nane (isteğe bağlı miktarda)
*Limon suyu (ben çeyrek limonun suyunu  kullanıyorum)
*Sirke (isteğe bağlı miktarda, ben 1 kaşık koyuyorum)
*Yoğurt (1 kase)
*Tarçın
(isteğe bağlı miktarda, ben bol seviyorum)
*Limon suyu
(ben çeyrek limonun suyunu kullanıyorum)
Bazen çay kaşığında bal ilavesi de yapılabilir



Kızarmış ekmek, etimek, galetelerle, (hatta ben bisküvilerle bile tüketiyorum:))) çok yakıştığını düşünüyorum. 
Acı, tatlı, ekşi bu tarifi her kıvamda kendi zevkinize göre hazırlayabilir ve bahsettiğim gibi atıştırmalıklarınızın sosu olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca çok sağlıklı olduğunu söyleyebilirim ki, malzemelere bakıldığında ilaç gibi bir özellik taşıyacağı çok açık görülebiliyor.
Ben paylaşmak istedim:)) Denemesi size kalmış...

Afiyet Olsun...




......................"BU DA NAR TANELİ PEMBE YOĞURT"..................








KEK TARİFLERİMDEN







ÜZÜMLÜ KEK

Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt ya da süt (hangisi elinizde varsa)
1 vanilya
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un (kek harcı kıvamını alana kadar)
1 kase kuru üzüm (isteğe göre miktar ayarlanabilir)








Yapılışı:

Normal bir kek yapılış sırasıyla, önce yumurta ve şeker çırpılır. Daha sonra sırayla yağ, süt ya da yoğurt, vanilya, kabartma tozu, un eklenir. En son üzümler ilave edilir. Unlanmış kalıba harcınızı dökün, fırınınızın cinsine göre değişkenlik göstereceği için tam dakikası ve derecesi verilemeyebilir. Bu konuda mutfağınızda  şef tamamen sizsiniz ve kontrol sizde…


Burada önereceğim noktalar!!!

  • ·         Kek kalbınızı una bulamayı unutmayın!
  • ·         Yumurta ve şekeri tamamen şeker eriyene kadar dakikalarca çırpın!
  • ·         Hatta imkanınız varsa, yumurtanın beyazını ayrı kapta tek başına köpürtün. Sarısını şekerle fazlaca çırpın. Daha sonra, çırpılan köpük haldeki yumurtanın beyazını söndürmeden yavaşça diğer karışıma dahil edin. Bu, gerçekten bir kekin kabarmasında ve harika bir kek dokusu elde etmede en etkili yöntemdir!
  • ·         Ununuzu eleyerek kullanırsanız, kekinizden elde ettiğiniz verimdeki farkı siz de göreceksiniz!

Bir Kek nasıl mı kabarır, gelin birlikte görelim…





Son olarak;

  •        Kekinizi tamamen soğumadan kalıbından çıkarmaya çalışmayın, bekleyin soğusun ve dinlensin! 



 Böylece, tadıyla damağınıza layık, görüntüsüyle de sofralarınıza yakışan bir kek elde etmiş olursunuz. 


                                                                                          Afiyet olsun...



 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.

TEŞEKKÜRLER.




Öğrendim ki...


                                                          

      ÖĞRENDİM Kİ...


Hayatın her alanında sürekli yeni şeyler öğrenebiliyor insan...

Ben de, mutfakta işimize yarayacak, kendimizi geliştirmemize yardım edecek duyduğum tüm yeni fikir ve önerileri sizlerle paylaşmak istiyorum.


Sihirli Yemek Kutusu'ndan Altın Fikirler...

  • Vişne reçelinize vanilya kullanmayı denediniz mi... Harika bir aroma yakalamak isteyenler için ideal bir çözüm.
  • Fazla sayıda yumurta kullanmak durumunda olduğunuz tariflerde (kek ya da pasta kreması gibi) limon kabuğu kullanabilirsiniz. Fazla yumurtanın vereceği yoğun kokuyu bastıracaktır.
  • Karbonat kullandığınız tariflerinizde, karbonatınızın üzerine limon suyu sıkın, kabardığını, köpürdüğünü ve karbonatınızın çözündüğünü göreceksiniz. Bu işlem, karbonatın tarifinize verebileceği kokuya engel olacaktır.
  • Nar gibi kızarmasını istediğiniz hamur işlerinizde, üzerine yumurta sarısı ile birlikte biraz pekmez kullanmayı deneyin.


Hatırladıkça ve fazlasını öğrendikçe sayfama en kritik ip uçlarını eklemeye devam edeceğim, ilgiyle takip edeceğinizi umuyorum.


Öğrenmeye Devam...











Alternatif Misafir Paketleri



                                             BİR "GÜN MİSAFİRLERİNİZ" İÇİN MENÜ SEÇENEKLERİ
Hepinize Merhabalar,

Gelin bugün sizlerle, bir “Gün Misafirlerinize” hazırlayabileceğiniz lezzetlerden oluşan alternatif menüler oluşturalım. İlerleyen zamanlarda ise sayfamda bunlara dair ayrıntılı tarifleri ve yapılışlarını resimleriyle birlikte tek tek görebilecek, hatta sorularınız olursa bunlara yanıt bulabileceksiniz.

Alternatif Misafir Menüleri:

1.       Paket

·         Kısır
·         Bence kısırın yanında olmazsa olmaz “Acı ya da Tatlı Biberli Sos” ve “Turşu”
·         Patatesli kol böreği
·         Tarçınlı limonlu kek
·         İki renkli siyah-beyaz sütlü tatlı


2.       Paket

·         Patates Salatası
·         Yine salatalarımızın yanında olmazsa olmaz “Acı ya da Tatlı Biberli Sos” ve “Turşu”
·         Mayalı puf poğaça
·         Pekmezli ıslak kurabiye (tatmayan kimse kalmasın lütfen:))
·         Fırın Sütlaç (Üzeri nar gibi kızarmış)


3.       Paket

·         Buğday salatası (Tam tahıllı ve çok sağlıklı)
·         Acil kolay poğaçacıklar (tamamen evde bulunan malzemeyle)
·         Ev helvası (Ceviz-fındık-badem eşliğinde)
·         Tiramusu (Müthiş kahve aromalı)


4.  Paket

·         Zeytinyağlı dolma-sarma (fırınlanmış, üzeri kızarmış misss:))
·         El açması su böreği
·         Islak kurabiye (sütlü şerbet ile ıslatılarak servis edilir)
·         Sütlü İrmik Topları (yerken eğleneceğiniz tek atımlık atıştırmalık:))



Farklı konseptlerde hazırlanmış menüleri de ilerleyen zamanlarda paylaşacağım...