14 Kasım 2015 Cumartesi

Çok Kolay Poğaça






Çoğunuzun bildiğini tahmin ettiğim bir tarifim var şimdi sırada... "Çok Ama Çok Kolay Poğaça":)))

Fakat herkesin kullandığı malzeme çeşidinden ötürü lezzeti değişiklik gösterir diye düşünüyorum, bu sebeple de kendi tarifimi sizinle paylaşayım dedim.

Kolay Poğaça için Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım paket margarin/tereyağı (ben tereyağı tercih ediyorum)
  • 3 kaşık yoğurt
  • Beyaz peynir (tamamen eldeki imkanlarınıza ve ağız tadınıza göre)
  • Maydanoz (tamamen ağız tadınıza göre)
  • Pulbiber
  • Tuz (içinde peynir de olduğu için dikkatli kullanın ki fazla tuzlu olmasın)
  • Şeker (tat vermek adına bir miktar)
  • 1 adet kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Not: Bu tarife patates de çok yakışıyor. Bir gün önceden haşlanmış patatesiniz vardır mesela, bunu da ilave edebilirsiniz. Ayrıca havuç rendesi bile çok farklı bir tat katıyor, demeden geçmeyeyim.

Üzeri: (Tamamen isteğe bağlı)

  • Yumurta sarısı (buna ilave olarak azıcık svıyağ/yoğurt/toz şeker kızarmasında son noktayı koyacaktır.)
  • Çörek otu
  • Susam
  • Haşhaş 


Yapılış:
 Malzemelerin hepsini aynı kapta karıştırarak hamuru hazırlayın. Oldukça yumuşak kıvamlı olsun.

***Buradaki önemli nokta, hamurunuza un yedirirseniz ve biraz sert olursa hamur, yerken direkt tıkayıcı tadı fark edeceksiniz. Fakat yumuşacık ve elinizi hafiften tutan bir hamur ise hazırladığınız, poğaçanızı ısırdığınızda pamuksu dokuyu hissedeceksiniz.

Hamuru yuvarlaklar haline getirip fırına verin. 175 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.




Mayalı bir tarif olmadığından, hiç bekletmeye ve zamana ihtiyaç duymadan aniden gelen misafirlerinize yapabileceğiniz, enfes bir tat...


Afiyet Olsun...

 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.




HURMA





Merhabalar ve Mutlu Hafta Sonları,

Hurma'nın isminin nerden geldiğini merak ediyor olmalısınız, ya da hurmayla hiç bir ilgisinin olmaması dikkatinizi mutlaka çekmiş olmalı...

Hurma, bir bakıma Hamur Kızartması ya da bazı yörelerde adlandırılan Bişi olarak tanınır.

Çok güzel bir özelliği var ki, cam bir kavanoza koyup ağzını sıkıca kapalı tutarsanız, mis gibi 1 hafta
boyunca tazecik tüketebiliyorsunuz.


Malzemeleri:
1 su bardağı eritilmiş margarin (yarı yarıya tereyağı kullanabilirsiniz)
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tuz

Kızartmak için:
Sıvıyağ

Yapılışı:
Hamurunuzu hazırlayıp, istediğiniz şekillerde kızgın yağda kızartmanız bu tarifi hazırlamanız için yeterlidir.


Resimde görüldüğü gibi içi yumuşacık, puf puf ve bir çok lezzetle birlikte yakışabilecek, tadı damağınıza layık bir hamurcuk...

Kızarttıktan sonra tüketimine ilişkin bazı önerilerim olacak sizlere:
Üzerine pudra şekeri serperek servis edilebilir.
Tahine batırarak tüketilebilir.
Bal ile birlikte tüketilebilir.
Kahvaltılarınızda Hurma'yı hazırlayıp sıcak sıcak dilediğiniz kahvaltılıkla birlikte yiyebilirsiniz.
Pekmez ile tüketenler bile mevcut.


Damak tadınıza hangisi uygunsa artık, alternatif çoookk:)))




Afiyetler Olsun...



 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.







LORLU KURABİYE





Sevgili Sihirli Yemek Kutusu Okuyucularım,


Şimdiki tarifim, benim ilk duyduğumda nasıl bir tarif bu dediğim ve kulağa gerçekten ilginç gelen LORLU KURABİYE' dir. Tabi ki, tarifin aynı zamanda şekerli bir kurabiyeye ait olduğunu öğrendiğimde şaşırmıştım biraz.

Şimdiki fikrimi, yani tadına bakmış olduğum fikrimi sorarsanız çok farklı ve yemesi keyifli bir tarif bence...

Her zamanki, klasik yediğimiz kurabiyelerin dışında farklı bir tat en azından. Lor bu kurabiyeye ayrı bir güzellik katmakta ve aynen sütün verebileceği gibi bir yumuşaklık vermektedir.

Lorlu Kurabiye için Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
400 gr. tuzsuz lor peynir
2 adet kabartma tozu (size fazlaymış gibi gelebilir, ilk an bana da öyle gelmişti, ama ideali budur)
Aldığı kadar un (unu azar azar eklemeye ve hamurunuza un yedirmemeye dikkat edin lütfen)

Yapılışı:
Tüm malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur hazırlayalım.
Yuvarlaklar yapıp, yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
Üzeri sadece beyazdan pembeye yaklaşıncaya kadar pişirelim (Çok kızartmadan fırından alalım).
Resimdeki gibi bir renk elde etmeliyiz!



Not: Benim bu tarifte size özel bir önerim var. Hamura fındık, badem, ceviz gibi kuruyemişler çook yakışıyor. Bunlardan birini tercih edip tarifinize ekleyerek,  kurabiyenizin lezzetine lezzet katabilirsiniz...


Kurabiyeleriniz Hazırdır.

Afiyet olsun...


 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.