17 Kasım 2015 Salı

PİZZA






Hiç kimsenin, yaşı kaç olursa olsun, hayır diyemeyeceği bir lezzet... PİZZA!!!

Kabul ediyoruz ki, dışarıda yediğimiz o hazır pizzalar çok daha farklı ve leziz oluyor ama her zaman bunları tüketmek istemez insan. Samimi olmam gerekirse, gerçekten benim evde annemle hazırlayarak yediğim pizzalardan o tadı yakalamışlığım vardır. Yani evinizde dilediğiniz malzemeyle sağlıklı pizzalar yapabilirsiniz, bu hiç ama hiç zor değil. Ayrıca çok eğlenceli...

Alın size Pizza Ustasından Pizza tarifi:)


Pizza Hamuru için:
500 gr. un
1 paket maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz.
100 gr. tereyağı (1-2 yemek kaşığı da sıvıyağ/zeytin yağı ilavesi tavsiyemdir)
Yeteri kadar ılık su


Hamurun üst Sosu için: (Pizzanızın boyutuna ve sizin damak zevkinize göre miktarlar belirlemelisiniz)
Domates rendesi
Tuz
Şeker
Sıvıyağ
Kekik
(Ketçap olabilir, lezzet katar)


Pizzanın Üst Malzemesi için:
İnce ince doğranmış mantar
Halka halka doğranmış yeşil biber
Halka halka doğranmış kırmızı biber
Doğranmış sosis
Haşlanmış bezelye
Haşlanmış mısır
Yeşil zeytin
Siyah zeytin

.................İsteğe göre malzeme seçilebilir................


En üstüne serpmek için: 
Kaşar peyniri rendesi

Yapılışı:
Dinlendirdiğiniz hamuru açıp, sosu üzerine sürün, üst malzemeyi de serin, en son kaşar peyniri serpin.
Fırına pişirmek üzere verin... 

***Kaşar peynirini açtığınız hamurunuzun kenarlarına ince şerit halinde dizip rulo şeklinde katlayabilir, ya da sostan da önce hamurunuzun üzerine biraz serebilir ya da dilerseniz sadece en üstüne kullanabilirsiniz, tamamen size kalmış.


Afiyet Olsun...



 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.







Kakaolu Sünger Kek





Merhabalar,

Yaparken en çok keyif aldığım yemek tarzlarının başında kek geliyor; ne kolay değil mi ama, çırp, dök, pişir ve ye...

Aslında kek için de temel bir tarif vardır. Bunun üzerinde oynayabildiğimiz kadar oynar ve farklılıklar yaratırız her defa.

Şimdi  vereceğim, "Kakaolu Kek" tarifini gerçekten alternatifi çok olan "TASLAK KEK" olarak kabul edebiliriz. Elinizin altında bulunsun amaca ve isteğe göre şekillendirirsiniz:))))


Kakaolu Sünger Kek için Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 2 su bardağı un (ama lütfen siz kendi malzeme ayarınıza göre tutturun)
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
Burada, sadece kek harcımızı hazırlıyor ve pişirmeye bırakıyoruz.



! Bu keke sünger deme sebebim, tahmin edeceğiniz gibi, içerisindeki kakao ve sudan kaynaklıdır.


Şimdi sıra geldi Önerilere:

*Kakao yerine, 1 kaşık tarçın koyulabilir.
*Kakao ve su eklemek yerine, 1 çay bardağı çay kullanabilirsiniz.
*Un miktarı, "1 bardak un + 1 bardak irmik" olarak kullanılabilir.
*Portakal yerine limon kabuğu ve suyu olabilir. Hatta süper olacaktır.
*Ceviz, fındık, badem, fıstık gibi kuru yemiş ilavesi yapılabilir.
*Çikolata ilavesi de yapılabilir.



 

         İrmikli Kek                             Çikolatalı Kakaolu Kek


  

                                                          Cevizli Tarçınlı Kek




Malzemelerinizle birlikte; kekinizin tadı, kokusu, aroması, dokusu, rengi, görünüşü ve de sizin tarafınızdan verilecek olan ismi değişecektir... 


Mutfakta hayal gücünüzü sınırlamayın, mutlu kalın...






 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.






Muhallebili Kadayıf Tatlısı







Bugün sizinle paylaştığım içerisinde kadayıf barındıran 2. tatlım bu...


Bunun bağımlısı olan çok kişi var diye düşünüyorum, benim gibi sütlü tatlı düşkünü olan birisinin buna kayıtsız kalması olanaksız. Nedense bir kez tadına baktıktan sonra devamını aradığınız bir lezzet bu, yani tatmin etmiyor 1 dilimi falan, yedikçe yeme isteğiniz doğuyor.


Tabi ki, ben bunu tarifimizin çooook hafif oluşuna bağlıyor ve tarifi vermeye geçiyorum:)))

Tatlının Tabanı için:
350 gr. tel kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı toz şeker
1.5 su bardağı dövülmüş ceviz

Tatlının Muhallebisi için:
1 lt süt
3 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 vanilya
1 yumurta sarısı
1 paket paket sıvı krema (200 ml)

Yapılışı:
Taban kısmı için; 
2 saat derin dondurucuda bekletilen (parçalaması çok kolay olacaktır) kadayıfı ince ince doğrayın.
Teflon tavada tereyağı eritin, şekeri ve kadayıfı da ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.
Son olarak cevizi ekleyin biraz daha kavurun ve ocaktan alın kenara.



Muhallebi için; 
Krema ve vanilya hariç, tüm malzemenizi bir tencerenin içine alıp pişirmeye koyulun.
Muhallebi kıvamına gelince ve kaynadıktan sonra 3 dk. içinde altını kapatabilirsiniz.
Kenara aldığınız muhallebinizi 10-15 dk. soğumaya bırakın.
Bu aşamada, krema ve vanilyayı ekleyip mikserle, ya da kol kaslarınıza güveniyorsanız kendiniz de olabilir, 4-5 dk. boyunca çırpın. Pürüzsüz harika kıvamlı bir muhallebi olacaktır bu.



Şimdi sıra geldi buluşturmaya;
Kadayıflı harcınızın yarısını cam bir borcam ya da kullanacağınız tepsinizin tabanına döşeyin.
Üzerine muhallebinizi dökün.
En üste tekrar kalan kadayıfı serin.



Tatlınız o harika görünümü ve kokusuyla hazırdır. Emin olun tadıyla da harikalar yaratıyor. Soğuyana kadar bekleyin, tabi bekleme konusunda başarılı olabilirseniz:))) Sonra buzdolabına kaldırın.
Soğuduktan ve dinlendikten sonra muazzam lezzete kavuşma zamanı... dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.



Afiyet Olsun...






 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.










BAYRAM TATLISI







Kadayıflı Fındıklı Sarma Tatlı


Sizlere şimdi bir bayram tatlısından bahsedeceğim. Tabi ki sadece bayramlarda yapılacak diye bir kural yok ama bu tatlı o kadar pratik ve kolay ki çok fazla zamanınızı almayacaktır. Bunun yanında bir o kadar güzel ve hafif oluyor. Hele ki, bayramda kapı kapı dolaşarak hatır gönül için yediklerimizi düşünürsek gayet masum bir tatlı bu:)

Dediğim gibi çok da kolay, hiç uğraştırmıyor. Hazır yufkayla bile hazırlayabilirsiniz ama o kadarını da kendimiz açalım değil mi...


Yufkası için Malzemeler:
1.5 su bardağı un
1 yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Aldığı kadar su

Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limon

İç Malzemesi için:
Tel Kadayıf
Fındık (isteğinize göre ceviz de olabilir)

Üzeri için:
İstenilen miktarda ve zevke göre, eritilmiş tereyağ ve sıvıyağ karışımı

Yapılışı:
Kadayıfı incecik doğrayın ve fındığı döverek parçalayın. Hazır bulundurun.
Hamuru hazırlayın. Yufka boyutunda açın.
Açtığınız hamurun üzerine  doğranmış kadayıfı serin eşitçe.
Sonra fındıkları serpin yine her tarafa eşit olarak.
Hamuru ucundan başlayarak dikkatle sarın, rulo haline getirin.
Rulo halindeki yufkanızdan 1-2 parmak kalınlığında dilimler kesin.
Tepsiye yan yatırarak dizin.


Eritilen tereyağ ve sıvıyağ karışımından üzerine gezdirin.
Üzeri güzelce kızarana  dek fırında pişirin.



Tatlınız fırından çıkınca, (tatlı sıcak, şerbet ılık-sıcak arası olacak şekilde) şerbetiyle buluşturun.





Sadece bayramlarda değil, tüm özel ve özel hissettiğiniz günlerinizde, çaya gelen misafirlerinize bile hazırlayabilirsiniz.


 Afyet Olsun...




 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.





İSTEK KUTUSU...






Günaydınnn, Hepinize Mutlu ve Sağlıklı Günler,

Sizlerle daha eğlenceli ve verimli anlar geçirmek adına, bugün aklıma gelen bir fikir sunmak istiyorum.

Bu sayfayı "İstek Kutusu" olarak kabul edip, sizden gelecek öncelikli talepleri karşılamak ve bunların tariflerini öncelikli olarak yayınlamak isterim.

Örneğin, bu akşam yemeğe ya da çaya/kahveye davetli önemli misafirleriniz var;

  • Değişik tarifler yapmak istiyorsunuz, 
  • Klasik de olsa bazı ip uçları almak istiyorsunuz,  
  • Bildiniz bir yemek de olsa daha farklı nasıl olabilir diye öğrenmek istiyorsunuz,
  • Bir yerde gördünüz hoşunuza gitti ama ayrıntılı bilgiye ihtiyacınız var,
  • Ya da sadece birine danışmak istediniz ve fikir almak istediniz.

Bunuın, tam da bu noktada size yardımcı olacağını düşünüyorum...


Taleplerinizi duymayı heyecanla bekliyorum:)))