19 Kasım 2015 Perşembe

PATATESLİ SANDAL ÇÖREK






Patatesli Sandal Çörek hamuru için:
1 yumurta (akı hamuru, sarısı üzeri için)
100 gr. Tereyağ
½ çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 kabartma tozu
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un

İç Malzemesi:
2 patates
1 soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Pul biber


Yapılışı:
Hamuru hazırlayın. Üstünü örtün ve dinlendirin (yarım saat kadar).

İç harcını hazırlayın; yağda soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Çiğ rendelenmiş patatesleri, tuzu, pul biber ve karabiberi de ekleyin. Patatesler yumuşayana kadar kavurun. Hazırladığınız iç harcınızı kenara alın ve soğumaya bırakın.

Dinlendirdiğiniz hamuru açın, bardakla kesin. Her yuvarlağa kaşıkla iç harçtan koyun.


Uç kısımlarından kapatarak ortasını açık olacak şekilde bırakın. (Kayık/Sandal şeklini vermiş olmalısınız:)
Yağlamış olduğunuz tepsiye dizin. Yumurta sarısını üzerine sürün.
180 derecede 25-30 dk. pişirin.






Afiyet Olsun…



 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.

TEŞEKKÜRLER.

TİRAMİSU






Pastane vitrinlerini süsleyen o kusursuz görünümlü tatlıları, pastaları vs. evde kendimiz de yapabiliriz'in en güzel kanıtlarından biri, şimdi vereceğim "Tiramisu" tarifidir. Çünkü bunun tadına bakan tüm tanıdıklarım arkasını istemiştir. Test edilerek onaylanmış olan bu tarifi siz de bir an önce sevdiklerinize tattırın derim... 

Muhallebisi/Kreması için:

1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 vanilya
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un
1 paket sıvı krema (200 ml)

Taban ve ara katlar için:
2 paket kakaolu bisküvi

Islatmak için:
Granül kahve

Hazırlanışı:
Kreması için;
Kremayı aynen muhallebi yapar gibi, tüm malzemeyi bir tencereye alarak ocakta pişirin.
Kaynayıp, göz göz olunca ocaktan kenara alın ve soğumasına izin verin.
Soğuyan ılık durumdaki muhallebiye 1 paket kremayı ekleyin ve güzelce karıştırın.
Tatlı hazırlığı için;
Tepsinin en altına bir kat kakaolu bisküviden dizin.
Islattığınız granül kahveyi kaşık yardımıyla bisküvilerin üzerine gezdirin. Bisküvileri ıslatın.
Üzerine hazırlanan kremadan dökün.
Bu işlemi tek sefer de yapabilirsiniz ama 2 kez tekrar ederseniz, daha hacimli ve lezzetli olacaktır. 2 kat aynı işlemi yapın.
Tatlının en üstüne her yerine eşit gelecek ve kaplayacak şekilde, eleme yöntemiyle kakao serpin.

Harika görünümlü, muhteşem kokulu, lezzeti enfes Tiramisu hazır…




Afiyet Olsun.



 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.

TEŞEKKÜRLER.

KOLAY BROWNİ KEK







Bu kek için, "ISLAK KEK – BROWNİ KEK – PUDİNG KEK" gibi tanımlar kullanılabilir...

Islak kekin tadı da bir başka olur hani, çikolatalı bir browni yerken nasıl da mutlu olduğunuzu hiç fark ettiniz mi?
Böyle bir lezzete ulaşmak hiç de zor değil. En kolay şekliyle ve kısa zamanda siz de, pudingden keke dönen bu şahane lezzeti hazırlayabilirsiniz.

Kek harcı için:

4 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı kakao
1 su bardağı un
1 vanilya

Hazırlanışı:

Yumurtaları çırparak işe başlayın.
Ardından şekeri azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin, şeker eriyene dek.
Kakao, vanilya ve unu eleyerek ilave edin ve yavaş yavaş karıştırın.
Kek harcınız hazır.
180 derecede 40-45 dk. pişirin.



Islak ıslak, Puding’in keke dönüşmüş haliyle browni kekiniz hazırdır.


Afiyet Şeker Bal Olsun:))


 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.

TEŞEKKÜRLER.

KÖY SAÇ EKMEĞİ, GÖZLEME, TAHİNLİ, KATMER...







"EKMEK DÜNYASI" başlıklı bir paylaşımım olmuştu sizlerle hatırlarsanız, işte bu dünyadan tazecik görüntüler getirdim sizlere... Mis kokulu köy yufka ekmekleri, tahinli kıvrımlar, bazlamalar, yağlı katmerler...









 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.

Kahvaltılık Köz Kırmızı Biber







Merhabalar,

Bugün Soslardan gidiyoruz...

Kahvaltıda ya da çay saatlerinizde keyifle tüketebileceğiniz bir diğer tarifim kısaca "KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER" fakat kavanozlarda korunmuş halde saklayabileceğiniz bir kışlık hazırlıktır bu da.

Kahvaltılık Kırmızı Köz Biber için Malzemeler:
Miktarı, tamamen sizin yapacağınız kavanoz sayısına bağlı olarak değişecektir.
Etli kırmızı biber
Sirke
Tuz
Şeker
Sıvı yağ
Pul biber
Sarımsak

Kahvaltılık Kırmızı Köz Biberin Yapılışı:
Etli kırmızı biberleri iyice yıkayın ve kurulayın.
Azıcık yağ ile fırında közleyin, tabi ki eğer imkanınız varsa ocakta közlemenizi tavsiye ederim harika olacaktır. Odun kokusuyla birlikte köz kokusu enfess:)))





Közlediğiniz biberlerin derisini soyun ve istediğiniz şekilde doğrayın. İnce ince ve uzun doğramanızı tavsiye ederim ben.
Sonra doğranmış biberlerinize;
Küçük küçük doğranmış bol sarımsak, tuz, şeker, sirke, sıvıyağ, pulbiber ilave edin.
Güzelce harmanlayın ve soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra, kavanozlara doldurun, işlem tamamdır.





Afiyet Olsun...

 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.

Menemenlik Domates Sos





Merhabalar,

Şimdi de sizlerle “Menemenlik Domates Sosu” tarifini paylaşayım.

Annemin her yıl kışa hazırlık olarak yaptığı ve kışın gerçekten elinizin altında olması gereken kurtarıcılardan biridir bu. Üstelik sizler de okuyunca göreceksiniz ki, tek malzemeli son derece kolay bir hazırlık…


Menemenlik Domates Sosu için Malzemeler:
Miktarı, tamamen sizin yapacağınız kavanoz sayısına bağlı olarak değişecektir.
Domates
İsteğe göre biber

Menemenlik Domates Sosunun Yapılışı:
Domatesleri iyice yıkayın ve küçük küçük doğrayın.
Doğradığınız domatesleri tencereye alın. Fıkırdayana dek pişirin. Biraz kaynayınca içine isteğe göre doğranmış biber ilave edebilirsiniz.
Domatesler istenilen kıvamda pişince, belli eder kendini zaten yumuşamış ve sos kıvamı kazanmış olur, sıcak sıcak kavanozlara doldurun, sıkı sıkı kapatın ki hava almasın ve ters çevirin.
Kavanozlarınızı sofra örtüsü tarzı bir bezle tamamen sarın ve bırakın dinlenmeye…




 Hayırlı Günlerde Kullanın...

 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.

Acı Biberli Domates Sosu





Merhabalar,

Şimdi sizlerle yemek defterimden seçtiğim benim için çok değerli, sofranın olmazsa olmazı “ACI SOS” tarifini veriyorum.  

Annemin her yıl kışa hazırlık olarak yaptığı yüzlerce kavanoz turşu, acı/tatlı biber ve domates sosları, köz patlıcan ve kırmızı biber sosları, reçeller ve  marmelatlar arasından benim vazgeçilmezim ACI SOS’lar...

Öncelikle bu sosu hangi yemeklerle birlikte kullanabilirsiniz bundan bahsetmek istiyorum, çünkü inanılmaz derecede keyifli bir tat. Katıldığı her ortamı neşelendirerek yemeğe farklı bir boyut kazandırdığına inanıyorum ben.
  • ·         Kısır Üstü süslemesinde çok başarılı bir tercih
  • ·         Patates salatasına eşlik edebilir
  • ·         Pilav ve makarnaların yanında kullanılabilir
  • ·         Kahvaltıda ekmek üstü (ben gibi acı bağımlısı iseniz gözünüzden yaş da gelse yersiniz…)
  • ·         Galetalar için bandırmalık sos olarak
  • ·         Cips sosu niyetine
  • ·         Ve tabi ki, siz nasıl isterseniz öyle kullanabilirsiniz, zevkinize kalmış…
Acı Biberli Domates Sosu için Malzemeler:
Miktarlar, tamamen sizin yapacağınız kavanoz sayısına bağlı olarak değişecektir.
Domates
Acı biber
Nane
Maydanoz
Fesleğen
Sirke
Tuz
Şeker
Sarımsak



Acı Biberli Domates Sosunun Yapılışı:
Domatesleri iyice yıkayın robottan geçirin.
Beyaz suyu çıksın diye süzün.
Süzülmüş ve beyaz suyu çıkarılmış olan domateslere;
Sirke, sarımsak, tuz, şeker, doğranmış maydanoz, nane, fesleğen ilave edin.
Küçük acı biberlerden (acı ayarını kendinize uygun olacak şeklide düşünerek) doğrayın.


Tamamını güzel bir karıştırıp, kavanozlara sos karışımını doldurun, sıkı sıkı kapatın ki hava almasın…

   




 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.

TEŞEKKÜRLER.








Kurabiye Kreması (SARELLE)





Sevgili Mutfak Tutkunları,

Evde kendiniz Sarelle hazırlamak ister misiniz?

Bu tarifi kurabiyelerinizin kreması olarak kullanabilirsiniz. Bizim kremalı kurabiye denemişliğimiz vardır, hatta aynen biskrem gibi olmuştu. Evde bunları kendinizin yapabiliyor olması harika bir duygu değil mi?

Çoğu tarifte bol bol çikolata kullanılır hatta sadece çikolata eritilir ve sos yapılır ama benim fikrim, zaten çikolata nefis bir şey, o şekilde tüketmek de mümkün ve hazır olan bir malzeme, ayrıca herkes o kadar fazla miktarlarda elde edemeyebilir.
Bu açıdan, bu gibi tariflerde sadece tadına katkı sağlamak için çikolata kullanmak daha mantıklı geliyor bana. Bu sebeple de tamamen ev ve el yapımı bir krema diyebiliriz benimkine.

Kurabiye Kreması (SARELLE) için Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı kakao
1 vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ

Tereyağ dışındaki tüm malzemeleri güzel güzel karıştırarak pişirin, aynen muhallebi hazırlar gibi kaynayana kadar pişirin. 1-2 taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. En son ocaktan alınca tereyağı ekleyin ve karıştırın. Krema hazır.



Not: 
Bir miktar çikolata ilavesi ile tadına tat katabilirsiniz, tamamen size bağlı...
Fındıklı, Cevizli, Bademli gibi çeşitlerini de hazırlayabilirsiniz, damak tadınıza bağlı...

Kurabiye kreması, kahvaltılık ekmek üstü sarelle, kek ve pasta kreması vs. olarak kullanabiliriz. Ayrıca, çocuklar da buna bayılacaklardır emin olun.


Afiyet Olsun...

 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.



Geyik Sırtı Kek





Hayırlı Günler,

Bayılıyorum ilginç isimli ve dolayısıyla farklı uygulaması olan tarifleri hazırlamaya...

"Geyik Sırtı Keki" isminden de tahmin edebileceğiniz gibi, renk ve desen olarak alacalı ve dalgalı yani mozaik bir görünüme sahiptir.

Ayrıca, yağı da çok fazla olmadığı için son derece hafif.

Kek Harcı için Malzemeler:
3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
8-12 kaşık toz şeker (burada şeker ölçüsünün aralığını vermek istedim, alt ve üst limit olarak kabul edin, böylece şekerini damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Örneğin, ben az şekerli sevenlerdenim ve 8 kaşık yeterli benim için, ama şekerli seviyorsanız 12 kaşık kullanın, 10 kaşık ise orta şekerli:))))
1 limonsuyu ve kabuğu
2 yemek kaşığı nişasta
1,5 su bardağı un
1 kabartma tozu

Geyik Sırtı için:
1 yemek kaşığı kakao

Yapılışı:
Şeker ve yumurtayı çırpın.
Limon suyu ve kabuğunu da ekleyin.
Nişasta, yağ, un, kabartma tozunu da ekleyerek karıştırın.
Harcı, yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün (Harçtan 2 kaşık ayırmayı unutmayın!)
Sonra, ayırmış olduğunuz 2 kaşık kek harcına kakaoyu ilave edip karıştırın. Kakaolu bir harç elde edin.
Sonra, bu kakaolu kek harcını diğer sade harcın üzerine dökün.
Bir çubuk ya da çatalı sadece bir kaç ufak hareketle kek harcının üzerine batırıp çıkarın. Bu iki renk birbirine girsin diye, ama fazla karıştırmayın.
180 derecede 40 dk. kadar pişirin.




Afiyet Olsun...





 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.


Şerbet-i Pekmez Kurabiyesi Görüntüler...





Arkadaşlar,

Dün sizlerle paylaştığım tarife ait ayrıntılı uygulama görüntülerini veriyorum şuan. Dün gece, bu şahane kurabiyelerin mis kokusu bizim eve yayıldı...

"ŞERBET-İ PEKMEZ KURABİYE" başlıklı yazımda da bu görüntüleri ilgili aşamalara ekledim, görebilirsiniz...





  





   








 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.