22 Kasım 2015 Pazar

Kuru Çaylı Kurabiye






Merhabalar,

İlk kez duyduğumda ben de çok şaşırdım, hatta ne gerek var diye yorum da yapılabilir bu tarif içi, ama annemin sonu gelmeyen ilginç işlerinden biri daha... Seveceğinize eminim...
Değişiklik arayışında olanlar ve farklı lezzetler tatmaktan hoşlananalar için ideal, ben de sizlerle paylaşmak istedim.
Denemeye değer...

Çaylı Kurabiye Hamuru için:
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım paket tere yağ
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı nescafe
1 yemek kaşığı kuru çay
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yarım su bardağı toz şeker
1 kabartma tozu
1 yumurta
Aldığı kadar un

İsteğe göre üzeri için:
Yumurta akı ve parçalanmış ceviz

Yapılışı:
Tüm malzemeyi kullanarak kıvamı yumuşak olan bir hamur hazırlayın.
Küçük küçük toplar kopararak hamuru yuvarlak ya da dilediğiniz şekilde hazırlayın.

Not: Yukarda da bahsettiğim gibi isteğe göre, pişirmeden evvel kurabiyelerinizi önce yumurta akına bulayıp sonra parçalanmış cevize batırarak süslemeniz mümkün.



Kurabiyelerinizi tepsiye dizin ve 175 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar (yaklaşık 15 dk) pişirin.

Pişince kurabiyelerinizin üzerinde siyah siyah benekler şeklinde ufak parçalar görünür, kuru çaylar:))) ilk bakışta kesinlikle bunların kuru çay olduğu anlaşılmıyor, mesela ben parça çikolata sandım, sürpriz kurabiye de diyebiliriz sanki bunlara, siz ne dersiniz...
















Afiyet Olsun...





 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.

Krep Mücver





Çok eskiden herkse gibi Mücveri kızartarak yapardık biz de. Uzun bir zaman önce, annemin bunu az yağda, teflon tavaya incecik bir katman halinde akıtma misali dökerek, aynen krep gibi pişirmesinden sonra bir daha kızartmasını yemedim ben.

Oldukça hafif ve daha sağlıklı olduğu kesin, en azından yağda kızarmıyor ve gereksiz yere yağ çekmemiş oluyor.

Ayrıca gerçekten bir krep gibi düşünebilirsiniz bunu. Arasına kullanabileceğiniz çeşitli ekstralarla sizin de kahvaltı ve çay saatlerinizi neşelendirecek emin olun.

Bakın üç çeşit Mücver pişirme yöntemimiz olmuş oldu;
  1. Kızartma sevenler için yağda kızartarak. 
  2. Tuzlu ve sebzeli bir kek gibi fırında pişirme yöntemi ile.
  3. Tavada krep tarzında.
Benim favorim 2. ve 3. tariflerdir.


Kek Mücver tarifimi vermiştim sayfamda sizler için. Gerçekten enfes bir lezzet... O tarifte verdiğim malzemelerle ve yapılışının aynısını düşünerek, tavada krepler de hazırlayabilirsiniz.




Mutlaka deneyin derim...




Afiyet Olsun.




 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.

Meyveli Mini Tartlar









Bu hafta sonu da, Pastane vitrinlerinin kendisi küçücük ama görüntüsüyle dev gibi parlayan şahane lezzetlerinden "Mini Tartlar"'dan hazırlayalım dedim...






Tart Hamuru için Malzemeler:
1 yumurta
Aldığı kadar un (2,5 su bardağı kadar) 
3 yemek kaşığı pudra şeker
125 gr. tereyağ
1/2 paket kabartma tozu
1 vanilya (olmayabilir)
Bir tutam tuz

Yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. Hamuru buzdolabında mutlaka dinlendirin. Dinlenen hamurdan küçük tart kalıplarına sererek yerleştir. İçi boş kalacak ve sonrasında malzeme yerleştirecek şekilde yuvalar hazırlayın.
Eğer mini tart kalıbınız yoksa hiç sorun değil, bu tarifi kurabiye kalıplarından kullanarak da yapabilirsiniz. Aşağıda örneğini görebilirsiniz.



Muhallebisi/Kreması için:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 vanilya
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un
1 paket sıvı krema (200 ml) ya da toz krem şanti

Kremayı aynen muhallebi yapar gibi, tüm malzemeyi bir tencereye alarak ocakta pişirin.
Kaynayıp, göz göz olunca ocaktan kenara alın ve soğumasına izin verin.
Soğuyan ılık durumdaki muhallebiye en son, 1 paket kremayı ya da krem şantiyi ekleyin ve güzelce karıştırın.


Hazırlanan tart hamurlarını fırına verin, 8-10 dk. kadar pişirin.

 

Fırından çıkarınca kenara alın ve dinlendirin. Dinlenmiş tartlarınızı alın ve hazırlayıp dolapta dinlenmeye ve soğumaya bırakmış olduğunuz kremayı tartların içlerine doldurun. 



Üstünün süsü için:
Tartlarınızın üstü tamamen sizin zevkine bağlı, her türlü malzeme yakışacaktır;

  • Dut,  böğürtlen, üzüm, kayısı, muz, elma, mandalina, portakal, armut gibi meyvelerle süsleyebilirsiniz.
  • Reçeller, marmelatlar dökebilirsiniz.
  • Çikolata sosu dökebilirsiniz.
  • Fındık, badem, ceviz, fıstık parçalarıyla süsleyebilirsiniz.
  • Çikolata rendesi serpebilirsiniz.
İçini doldurdugunuz tartları dolaba koyun ve 1 gece dinlendirin.

 Resimde gördüğünüz tartlarda, biz annemin vişne reçeli tanelerini ve böğürtlen reçeli tanelerini, bir de muz dilimleri kullandık.

 İşte sonuç...



Afiyet Olsun...



 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.




Ev Yapımı Puding












Evde Puding yapmak isteyenler için...

Kakaolu Puding:

1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
1 vanilya
Kakao


Tencerede tüm malzemeyi karıştırarak pişirin. 1-2 taşım kaynatın.











Puding hazır.

Afiyet Olsun...

 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.