25 Kasım 2015 Çarşamba

Sodalı Mozaik Kek



Sodalı Mozaik Kek için Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 Su bardağı soda
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ
  • 1 Su bardağı toz şeker
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığının yarısı kadar tarçın (isteğe göre aroma için eklenebilir)
  • 1 Paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Hazırlanışı:

Derin bir kapta yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Sıvı yağ, vanilya, kabartma tozu ve sodayı ilave edin. Boza kıvamına gelene kadar un ekleyip, iyice karıştırın. İsteğe göre tarçını da ilave edip hafifçe karıştırın. 
Bu aşamada biraz hamur ayırın kakaolu karışım hazırlamak üzere. 
Kek kalıbını yağlayıp içine kek hamurunu dökün. Ayırmış olduğunuz hamura kakao ilave ederek karıştırın. Kalıba bu kakaolu karışımı da dökün ve çatalla gelişi güzel 1-2 kez karıştırın, kekinize mozaik görünümü kazandırmak için hafif dalga hareketleri yapın. 
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız kek hafif ılındıktan sonra kalıptan çıkarın. Dilimleyerek servis edin.





Afiyet olsun…




 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.

TEŞEKKÜRLER.

Kakaolu Sodalı Kek



 Kakaolu Sodalı Kek için Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 Su bardağı soda
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ
  • 1 Su bardağı toz şeker
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığının yarısı kadar tarçın (isteğe göre aroma için eklenebilir)
  • 1 Paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Hazırlanışı:


Derin bir kapta yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Sıvı yağ, vanilya, kabartma tozu ve sodayı ilave edin. Boza kıvamına gelene kadar un ekleyip, iyice karıştırın. Kakaoyu ve isteğe göre tarçını da ilave edip hafifçe karıştırın. Kek kalıbını yağlayıp içine kek hamurunu dökün.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız kek hafif ılındıktan sonra kalıptan çıkarın.
Kekin üzerini, istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun…



 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.

TEŞEKKÜRLER.

Sodalı Cevizli Kek


Sodalı Cevizli Kek için Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 Su bardağı soda
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ
  • 1 Su bardağı toz şeker
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 kase ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 Paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Hazırlanışı:


Derin bir kapta yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Sıvı yağ, vanilya, kabartma tozu ve sodayı ilave edin. Boza kıvamına gelene kadar un ekleyip, iyice karıştırın. Ceviz ve tarçını da ilave edip hafifçe karıştırın. Kek kalıbını yağlayıp içine kek hamurunu dökün.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız kek hafif ılındıktan sonra kalıptan çıkarın. Kekin üzerini, istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.






Afiyet olsun…



 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.

Sodalı Limonlu Kek




Merhabalar,

Farklı tarifleri denemeyi ve farklı lezzetleri tatmayı sevenler için sodalı çeşitli tarifler paylaşmak istiyorum sizlerle...

Sodalı Limonlu Kek için malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 Su bardağı soda
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ
  • 1 Su bardağı toz şeker
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Adet limon kabuğu rendesi ve 1-2 damla limon suyu
  • 1 Paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Hazırlanışı:


Derin bir kapta yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Sıvı yağ, vanilya, kabartma tozu ve sodayı ilave edin. Boza kıvamına gelene kadar un ekleyip, iyice karıştırın. Limon rendesini ve suyunu da ilave edip hafifçe karıştırın.
Kek kalıbını yağlayıp içine kek hamurunu dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.




 Fırından çıkardığınız kek hafif ılındıktan sonra kalıptan çıkarın. Kekin üzerini, istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.


Afiyet olsun…


 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.

TEŞEKKÜRLER.

Şekerli Kıtır Kurabiye











Bilmeyen, duymayan yoktur "Anne Kurabiyesini", hani üzerini toz şekere ya da ceviz, fındık parçalarına bulayarak yaptığımız... Ne de güzel olur ama çayımızın kahvemizin yanında...











      Şekerli Kıtır Kurabiye için malzemeler:
2 yumurta sarısı
1 su bardağı yoğurt
1/2 su sıvı yağ
2 su bardağı şeker
125 gr margarin/tereyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un

Üzeri için:
Yumurta akı
Şeker

Yapılışı:

Sıvı yağ, yumurta sarısı, yoğurt ve şeker karıştırılır. Şeker eriyene kadar çırpılır. Kabartma tozu, vanilya, karbonat ilave edilir. En son un azar azar ilave edilerek kulak memesi kıvamında yoğurulur. Yuvarlak şekil verilir. Üzerine yumurta akı sürülür ve şeker batırılır.
 
180 derece ısıtılmış fırında 20-30 dk. arası üzeri pembeleşene kadar pişirilir. 
Not: Bu tarifte kurabiyelerinizi ceviz ve fındık parçalarına da bulayabilirsiniz. Annem her yapışında tepsinin bir kısmını şekerli, bir kısmını da ceviz ve fındık parçalarına bulanmış halde hazırlar mutlaka, ayrı ayrı ikisi de çok lezziz oluyor. Bence sizde bu şekilde çeşitli hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun...



 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.

Zeytinli Açma






"Zeytinli Katlama" ve "Zeytinli Sarma Çörek" tariflerimi paylaşırken sizlere bahsettiğim gibi, bu tarif ufak değişikliklerle farklı şekillerde ve tatlarda hazırlanabilir... 
Şimdi de pastaneden aldığımız "Zeytinli Açma"...

Zeytinli Açma için malzemeler:
1-1,5 su bardağı süt
1 paket maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı erimiş tereyağ
Aldığı kadar un
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için)

İç malzemesi:
Zeytin ezmesi

Üzerine:
Çörek otu

Yapılışı:
Hamuru hazırlayın ve mutlaka dinlendirin, kabarsın. Dinlenen hamuru alın ve tekrar yoğurun. Hamurdan küçük toplar koparın ve avuç kadar açın, her yerine eşit gelecek şekilde zeytin ezmesi sürün. Kenarından başlayarak rulo haline getirmek üzere sarın. Sonra sanki hamura düğüm atarmış gibi sarıp uçlarını birleştirin. Tepsiye hamurları dizin ve mutlaka tepsi mayasına bırakın, dinlendirin.
Dinlendikten ve tepsi mayasına geldikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpin. 


Fırına verin ve üzeri kızarana dek pişirin.

Not: Bu tarifte küçük küçük hamur toplarını açarken sıvı yağ ya da tereyağ kullanmanızı öneririm ve bu şekilde açın derim. Pişince kat kat olduğunu ve aynen pastanedekiler gibi lif lif ayrıldığını göreceksiniz. Burada önemli olan nokta, Açma için fazla yağ kullanmanızdır.

Afiyet Olsun…



 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.

Zeytinli Sarma Çörek








"Zeytinli Katlama" tarifimi paylaşırken sizlere bahsettiğim gibi, bu tarif ufak değişikliklerle farklı şekillerde ve tatlarda hazırlanabilir...İnanın malzeme aynı olsa da minicik bir şekil değişikliği bile tadına müthiş yansıyor.
Şimdi de "Zeytinli Sarma Çörek"...

Zeytinli Sarma Çörek için malzemeler:
1-1,5 su bardağı süt
1 paket maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı erimiş tereyağ
Aldığı kadar un
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için)

İç malzemesi:
Zeytin ezmesi

Üzerine:
Çörek otu

Yapılışı:
Hamuru hazırlayın ve mutlaka dinlendirin, kabarsın. Dinlenen hamuru alın ve tekrar yoğurun. Büyük bir yufka kadar açın, her yerine eşit gelecek şekilde zeytin ezmesi sürün. 


Kenarından başlayarak rulo haline getirmek üzere sarın. Sonra dilim dilim kesin. Tepsiye hamurları dizin ve mutlaka tepsi mayasına bırakın, dinlendirin.
Dinlendikten ve tepsi mayasına geldikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpin. 


Fırına verin ve üzeri kızarana dek pişirin.


Afiyet Olsun…

 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.

Zeytinli Katlama





Selamlar,

Zeytin kullanarak da çok çeşitli tarifler çıkarılabilir mutfakta. Şimdi size vereceğim tarif de alternatifi bol olan bir reçete...
Zeytinli çörek, zeytinli kurabiye, zeytinli poğaça, zeytinli açma, hatta zeytinli keke bile dönüştürebilir ve dilediğiniz şekli verebilirsiniz bu hamura. Hayal gücüne bağlı olarak aynı hamurdan çok farklı lezzetler doğabilir...

Zeytinli Katlama için malzemeler:
2 su bardağı su
1 paket maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı erimiş tereyağ
Aldığı kadar un
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için)

İç malzemesi:
Zeytin ezmesi

Üzerine:
Çörek otu

Yapılışı:
Hamuru hazırlayın ve mutlaka dinlendirin, kabarsın. Dinlenen hamurunuzu alın ve tekrar yoğurun. İkiye bölün. Büyük bir yufka kadar açın, bıçak yardımıyla kareler ya da dikdörtgenler şeklinde kesin. Her bir parçaya, her yerine eşit gelecek şekilde zeytin ezmesi sürün. Kareleri iki kenarından da ortaya katlayın. Önce bir kenarı katlayın ortaya doğru sonra diğer kenarı da alıp bunun üzerine katlayın. İki ucu açık kalacak ve çok fazla sıkıştırmadan sarmanız gerekecek, serbest bırakın.
Tepsiye hamurları dizin ve mutlaka tepsi mayasına bırakın, dinlendirin.
Dinlendikten ve tepsi mayasına geldikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpin. Fırına verin ve üzeri kızarana dek pişirin.




Afiyet Olsun…



 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.

Rulo Pizza





Merhabalar,

Şimdi vereceğim tarifin klasik bir pizzadan tek farkı yapılış şeklidir, malzemeleri aynı fakat görseli farklıdır. Çörek şeklinde, kurabiye ya da bir poğaçayı andıran görüntüsüyle sofralarınızda farklılık yaratır. Sararak rulo şeklinde bir pizza hazırlıyoruz şimdi...

Rulo Pizza Hamuru için malzemeler:
3,5 su bardağı un
1 paket maya
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su

İç malzemesi için:
Mantar
Salam
Sosis
Sucuk
Kaşar peyniri
Kırmızı ve yeşil biber
Zeytin

Sosu için:
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tutam kekik
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytin yağ
Tuz
Karabiber
Fesleğen (isteğe göre)

Yapılışı:
Hamuru yumuşak kıvamlı hazırlayıp, dinlendirin. Dinlenen ve mayaya gelen hamuru ince bir şekilde açın.
Sos malzemesini karıştırarak elde ettiğiniz sosu üzerine sürün, her yerine gelecek şekilde yayın.
İç malzemesini de üzerine serpin, tüm malzemeyi eşit dağıtın.


Hamuru kenarından başlayarak dikkatlice sarmaya başlayın ve rulo şekline getirin.
Üzerine yumurta sarısı sürün, susam ya da çörek otu atabilirsiniz. Ruloyu eşit şeklide dilimlere ayırın. Tepsiye yan yatırarak dizin. 


Fırına verin ve kızarana kadar pişirin.

Not: Bu tarifte herhangi bir iç malzemenizin eksik olması sorun değildir ya da sizin zevkinize göre malzeme kullanmanız mümkündür. Pizza bilindiği gibi sonu olmayan çeşitlerde hazırlanabilir ve kişiye özel damak zevkine göre hazırlanabilir, sadece bunu pizzanın klasik tarifinden ayıran daha evvel de söylediğim gibi yapılış şeklidir, çörek şeklinde sararak da pizza yapabilir ve farklı bir görsel sunum yaratmış olursunuz.


Afiyet Olsun…







 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.

TEŞEKKÜRLER.




Havuçlu Rulo Kurabiye






Havuçlu Rulo Kurabiye Hamuru için malzemeler: 
1 paket margarin/tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
Yarım su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

İç malzemesi için;
4 orta boy havuç
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı beyaz damla çikolata
1 çay bardağı kırılmış fındık
Tarçın

Yapılışı:
Hamuru için verilen malzemeleri derin bir kapta yoğurun (unun azar azar ekleyin) ve hamurun üzerini örterek 15 dk. dinlendirin.
Hamur dinlenirken, 
havuçları rendelenip teflon tavada 5 dk. kadar soteleyin, içine şeker eklenerek karıştırmaya devam edin. Sonra soğumaya bırakın.



Unlu zeminde hamurun yarısını dikdörtgen şekilde açın.
Sırasıyla havuçlu 
karışımı yayın, tarçın, fındık ve beyaz çikolatayı serpin ve hamuru rulo yapın.



Sonra rulo hamuru 1 cm genişliğinde keserek yağlı kağıt serilmiş tepsiye yan yatırıp dizin, üzerine hafifçe bastırın ve isteğe göre üzerine toz şeker serpin.
200 derecede ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin.


Afiyet Olsun…


 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.