27 Kasım 2015 Cuma

Tarçınlı ve Şekerli Kalıp Kurabiye







Bu kurabiye, aslında un kurabiyesi tarifinin ufak dokunuşlarla değiştirilmiş halidir. Bir o kadar da farklı ve lezzizdir. 

"Şekilli Un Kurabiyesi" de diyebiliriz bu açıdan...

Malzemeler:
3 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı un (tavsiyem yarım su bardağını nişasta olarak kullanın)
1 yumurta akı
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket margarin (tavsiyem yarı yarıya tereyağ kullanın)
Ceviz, fındık, badem tozları (isteğe göre; bunlardan biri, ikisi ya da hepsinin karışımı olarak kullanabilirsiniz)
1 vanilya (isteğe göre)

Üzeri için:
Pudra şekeri
Tarçın

Yapılışı:
Yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın.
Not: Unu azar azar ekleyin ve yukarıda belirttiğim gibi (tarifin özünde yoktu ama) yarım bardak kadar unun yerine nişasta kullandım ben, çok daha farklı ve lezzetli oldu.
Ceviz, badem, fındık tozu da aynen tarifin özünde yok ama ben eklenmiş halini denediğim için size kesinlikle tavsiye ediyorum. Elinizde hangisi varsa ya da damağınıza hangisi uygunsa mutlaka ekleyin derim, harika oluyor.
Hamurdan küçük toplar koparın, yuvarlayın, hafif açarak üzerine kalıp ile basın ve şekiller verin. 


Yağlanmış tepsiye dizdiğiniz kurabiyelerinizi 175-180 derece fırında üzeri sadece toz pembe olana kadar, yakmadan ve kızartmadan pişirin.



Fırından çıkardığınız kurabiyelerin üzerine sıcakken, hazırladığınız pudra şekeri ve tarçın karışımını eleyerek serpin.

Üzerine sadece pudra şekeri de serpilebilir, ama tarçın çok yakışıyor ve bence olmazsa olmaz:))


Ayrıca, kalıplarınız yoksa yuvarlaklar halinde de yapılabilir.




Afiyet Olsun…



 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.

TEŞEKKÜRLER.




Çörek Otlu Mini Kurabiyeler






Genelde, kurabiye ya da börek, çöreklerimizi hazırlar ve üzerine çörek otu serperiz ya, işte şimdiki tarifimde çörek otunu da mini mini kurabiyelerimin içerisine kattım, üzerine değil:)))

Çok sevimli görünüyorlar...

Bakın bakalım siz de beğenecek misiniz?





Malzemeler:
1 paket margarin/tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurtanın (beyazı içine sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı karbonat
3 yemek kaşığı çörek otu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Un hariç tüm malzemeyi bir kaba alıp karıştırın. İyice birbiriyle karışınca unu yavaş yavaş ilave edin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
Yuvarlak şekiller ve ya istediğiniz gibi şekiller verip tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
170 derecede, 15-20 dk. hafif kızarana kadar pişirin.

 

Not: Bu tarifte çeşitli baharatlar kullanabilirsiniz, mesela biraz pulbiber lezzetini artıracaktır. Ayrıca bir püf noktası da, bu tip tariflerde biraz mahlep kullanmanızı öneririm, kurabiyelerinize harika bir tat ve aroma kazandırmış olursunuz.

Afiyet olsun...



 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.


Peynirli ve Susamlı Çıtır Rulolar





Susamlı Rulo Kurabiyeler için Malzemeler:
1 paket margarin/tereyağ
200-250 gr. beyaz peynir (miktarı tamamen elinizdeki imkana ve damak tadınıza göre değişebilir)
1 adet kabartma tozu
1 adet yumurta (akı üzerine)
Aldığı kadar un



Yapılışı:
Bütün malzemeleri karıştırın ve iyice yoğurun. Hamuru parçalara bölün, her parçayı unlayarak tabak büyüklüğünde açın, sigara böreği yaparmış gibi açtığınız hamuru parçalara bölün, üçgen şekilli dilim dilim olacak şekilde bölün.


Parçaları rulo yapıp önce yumurta beyazına ve sonra da susama bulayın. 

  

180 derece fırında kızarana kadar pişirin. 

Bu susamlı çıtır kurabiyelere resimde de görebileceğiniz gibi, top top şekiller de verebilir, hatta açtığınız hamuru kare kare de kesebilir, kalıplar kullanarak da şekil verebilirsiniz. Fakat bunun özü rulo şeklindedir ve emin olun bu daha fazla lezzet katıyor...


Bu tarifi uyguladığınızda harika atıştırmalıklar elde edeceksiniz emin olun. Lezzeti şahane, içindeki peynir tamamen hamura yedirildiği ve hamurun içinde eridiği için fark edilmeden acayip bir tat veriyor, ağzınızda dağılan bu çıtır kurabiyeler damağınızda kalıcı bir tat bırakıyor…

Not: Dikkat ederseniz hamurda tuz kullanmıyoruz. Çünkü peynir yeterince tuz ihtiyacını karşılıyor bu tarifte.


Afiyet Olsun…

 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.

TEŞEKKÜRLER.


PATATESLİ GALETA UNLU POĞAÇA





Hamuru için Malzemeler:
250 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta (akı üzeri için)
1 çorba kasığı sirke
1 paket kabartma tozu
3 çay kasığı tuz
Aldığı kadar un (5 su bardağı kadar)



İç harcı icin:
4-5 adet haşlanmış patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Birkaç dal maydanoz
Kimyon, karabiber, pulbiber, tuz

Üzeri için:
Galeta unu
Yumurta akı

Yapılışı:
İlk olarak haşlanmış patatesleri soyup çatalla ezin ve içine kaşar rendesini, ince ince kıyılmış maydanozu, kimyon, karabiber, pulbiber ve tuzu ekleyerek karıştırın.

Hamur için gerekli olan bütün malzemelerden kulak memesi yumuşaklığında bir  hamur yapın, unu en son yavaş yavaş ekleyip yoğurun. Hamuru 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.


Hazır olan hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapın, yaptığınız bezeleri tezgahta veya avcunuzun içinde biraz açın, ortasına iç harcından bir tatlı kasığı kadar koyun.


Kenarlarını ortada toplayıp kapatın ve elinizle biraz yuvarlayın.
Hazırladığınız bu topları önce yumurta akına sonra galeta ununa batırıp yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye dizin.



Galeta unlu patatesli poğaçalarınız daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişmeye hazırdır..


Not: Sıcak sıcak servis etmenizi ve tüketmenizi önerim.


Afiyet Olsun…




 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.

TEŞEKKÜRLER.

LEBLEBİLİ...





Selamlar,

Bugün, süper bir yemiş olan "LEBLEBİ" ile sizlerleyim... Çok keyifli tariflerle birlikte olacağız...



Bugün için, üç adet leblebili süpperrr tarifim var sayfamda bulabileceğiniz.

Eğer siz de benim gibi atıştırmalık olarak leblebi sevenlerden, hatta bağımlısı olanlardansanız bunları deneyin derim:))

Kolay Gelsin...

LEBLEBİ HELVASI






Leblebiden devam ediyoruzz...
Bu enfes yemişin şimdi de helvasına geldi sıra…





Malzemeler:
1 su bardağı leblebi tozu 
100 gr. tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı süt

Yapılışı:
Tereyağını tavaya koyup eritin. Leblebi tozunu ekleyin. Yavaş yavaş ve büyük sabırla kavurun. Üzerine şeker ve sütü ekleyin hızla karıştırın. 


Helvanızı kavurup toparlandığını görünce, 3-4 dakika kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Kavurma işlemi bitip helvanız hazır hale gelince, helvaya ister elinizle ister de kalıplarla şekil verin.


Not: Eğer isterseniz leblebi ununu kavurma aşamasında içine badem, ceviz, fıstık gibi yemişler de ekleyebilirsiniz, emin olun çok daha lezzetli olacak. 
Üzerini de dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz...

Afiyet Olsun…


 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.

TEŞEKKÜRLER.

LEBLEBİ TOZLU KEK






Leblebili tariflere devamm...
Harika yemiş leblebiden şimdi de bir kek hazırlayalım

Leblebi Unlu Kek için malzemeler:
• 3 adet yumurta
• 1 su bardağı şeker
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 çay bardağı süt
• 1 su bardağı leblebi tozu
• 1 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 tatlı kaşığı vanilya
• 1 portakal kabuğu rendesi
• Parça ya da damla çikolata (Tavsiyemdir)
Yapılışı:
Geniş bir kap içinde yumurtayla şekeri çırpın. Leblebi tozunu, unu ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri koyarak karıştırmaya devam edin. Daha sonra kalan toz malzemeleri de eleyerek ekleyin ve karıştırmaya devam edin. 170 derece fırında ortalama 50 dk. pişirin.
Ben leblebinin yanında çikolata yemeye bayılırım, çok ama çok yakıştırıyorum bu iki lezzeti birbirine. Kahve içerken yanında bir parça çikolata ve biraz leblebiye kesinlikle hayır diyemem… Bu sebepledir ki, bu kek tarifinde çikolata kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Afiyet Olsun…


 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.

TEŞEKKÜRLER.


LEBLEBİLİ KURABİYE





Merhabalar ve Hayırlı Cumalar,

Bugün size benim en çok sevdiğim kuru yemişlerden biri olan LEBLEBİ ile yapılan tariflerden bahsedeceğim. Bu kadar harika bir yemişle yapılan tarifler de enfes olur tabi ki...
Ağızda aynen un kurabiyesi gibi dağılan ve çook daha lezzetli bir kurabiye tarifi ile başlayalım, “Leblebili Kurabiye”

Kurabiye hamuru için malzemeler:
1,5 su bardağı leblebi tozu
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı tereyağ
Aldığı kadar un (1 su bardağı kadar)

Yapılışı:
Hamur kabınıza pudra şekerini ve yağı alın ve çırpın. Üzerine leblebi tozunu ekleyip tekrar çırpın. Azar azar unu da ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Not: Kurabiyelerin renk değiştirmesine izin vermeyin. Üzerleri çatladığı zaman fırını kapatın.
Not: Leblebi tozunu elde etmek için leblebileri un gibi olana kadar robottan geçirebilir veya havanda öğütebilirsiniz. 
 
Not: Bu tarifte ceviz, fındık, fıstık, badem gibi yemişler ya da damla çikolata kullanabilirsiniz. Kurabiyelerinize çok özel tatlar katacaktır.


Afiyet Olsun.

 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.

TEŞEKKÜRLER.