29 Kasım 2015 Pazar

Ceviz ve Toz Şekerli Sigara Böreği






Hepinize Merhabalar,

“Sadece üç malzemeyle bu kadar lezzetli bir börek olabilir mi?” dedirten bir tarif vereceğim sizlere. Gerçekten bu inanılmaz böreği hazırladığınız ve yediğiniz zaman abartmadığımı görecek ve bana fazlasıyla hak vereceksiniz eminim:))
Lezzeti tarif edilemez bu enfes böreği, deneyin ve görün derim ben…

Malzemeler:
1 adet yufka
Ceviz
Toz şeker

Kızartmak için:
Sıvı yağ
Üzeri için:
Pudra şekeri

Yapılışı:
Yufkayı tezgaha serin ve üçgen üçgen dilimleyin. Her bir üçgen payın içine ceviz ve toz şeker karışımından birer kaşık koyun ve aynen sigara böreği gibi sarın. Kızgın yağda börekleri kızartın ve servis tabağına alın. Resimler farklı şekillerde sunulmuş halleridir...


İsteğe göre; üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz, bu harika olacaktır.


Ayrıca bu enfes çıtır kızartma böreklerinizi damak tadınıza uygun olarak; tahin, çikolata, bal, pekmez eşliğinde servis edebilir ve bu şekilde tüketebilirsiniz.
Afiyet Olsun…





 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.

TEŞEKKÜRLER.





Unsuz ve Şekersiz Lorlu Kurabiye











Merhabalar,



Sizlere Lorlu kurabiyelerin farklı tarzlarından bahsetmiş ve tariflerini de paylaşmıştım daha evvel. Şimdi ise, son derece sıradışı olan diğer bir şekli ile sizlerleyim..."Unsuz ve Şekersiz Lorlu Kurabiye"
Malzemeler:
1 su bardağı iç fındık
8 adet iri kuru kayısı
200 gram lor peyniri
1 yumurta
½ paket kabartma tozu
Yapılışı:
Fırını önceden 175 derecede ısıtın.
Mutfak robotunda önce fındıkları un haline getirin, daha sonra kayısı kurularını ekleyip macun kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. Lor peyniri, yumurta ve kabartma tozunu da ekleyip, 10-15 saniye daha karıştırın.
Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye ceviz büyüklüğünde yuvarladığınız kurabiyeleri dizin.
Yaklaşık 15 dakika sonra, altları hafif pembeleşince, fırından alın.




Soğuduktan sonra servis edin.

Afiyet Olsun…



Not: Fındıkla birlikte ya da fındık yerine ceviz de kullanabilir ya da sizin damak tadınıza hangisi uyuyorsa o kuru yemişleri kullanabilirsiniz...



 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.



KAHVE ÇEKİRDEĞİ KURABİYE






Selam,

Görüntüsüyle beni kendine çeken ve acayip neşelendiren bu sevimli kurabiyeleri sizinle de paylaşmak isterim... Tabi ki, tadı da aynen görüntüsü gibi...





Kahve Çekirdeği Kurabiyesi için Malzemeler:
1 adet yumurta
125 gr tereyağı (oda ısısında)
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı nişasta
2 tepeleme tatlı kaşığı nescafe (1-2 yemek kaşığı sıcak suda eritin)
2 tepeleme tatlı kaşığı kakao
3-3,5 su bardağı un (yaklaşık)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya

 

Yapılışı:
Öncelikle yumurta, tereyağı, pudra şekeri, nişasta, kakao ve suda eritilmiş kahveyi katıp yoğurmaya başlayın. Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı katıp tekrar yoğurmaya devam edin.
Not: Unu yavaş yavaş yani azar azar ilave edin ki kurabiyeleriniz fazladan un yemesin, böylece lezzeti daha bol olacak emin olun. Bu hamur işlerinde, özellikle de kurabiye hazırlarken en önemli altın kuraldır…
Kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin. Kıvama gelince yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hamurlara düzgün düzgün oval şekiller verip belli aralıklarla dizin.


Kurabiyelere çöp şiş, kürdan ya da bıçağın arka kısmını kullanarak derin çizikler yarıklar atın. Resimlerde gördüğünüz gibi yapabilirsiniz.


Hazırlaması da en az lezzeti ve görüntüsü kadar keyifli bir tarif…  
Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında pişirin.

 











Afiyet Olsun… 

Not: Bu haliyle de harika olan bu kurabiyelerle ilgili uygulamak istediğim farklı fikirlerim var, bunları uygulamaya geçirdiğim zaman, sonucuyla birlikte sizlerle de paylaşmayı düşünüyorum…çok heyecanlıyım:)))



 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER. 







TAHİNLİ CEVİZLİ LOR ÇÖREK (KURABİYE)








Daha evvel lor kurabiye yapmıştık, bunun ne kadar lezziz olduğunu biliyoruz, bu tarifte de klasik olanından farklı olarak tahin ve ceviz gibi bir süper ikili yer alıyor…



Malzemeler:

500 gr. tuzsuz lor

2 yumurta (akının biri üzeri için)

60 gr. tereyağ

Yarım çay bardağı sıvı yağ

4 yemek kaşığı tahin

1 su bardağı çekilmiş ceviz (yarısı üzeri için)

3-3,5 su bardağı un

1,5-2 su bardağı toz şeker 

1 paket kabartma tozu


Üzeri için:

1 yumurta akı

Ceviz


Yapılışı:

Tüm malzemeyle yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayın. Hamurdan kopardığınız parçaları avucunuzda yuvarlayıp önce yumurta akına sonra cevize batırarak, yağlı fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak sıralayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin (20 dk. kadar). Soğuduktan sonra servis tabağına alıp, servis yapabilirsiniz. 







Afiyet Olsun…


 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.