2 Aralık 2015 Çarşamba

Yaprak Sarmaları






Dolma çok büyük bir iş gibi algılanır mutfakta. Öyledir de aslında, hazırlıkları uzun zaman alır ve zahmetlidir sarması. Ama lezzetli bir dolma yapabiliyorsanız hiç de zor gelmez insana... 

İşte bizim aklımıza esince, canımız çektiği anda ya da acil misafirimiz gelmiş/gelecekse, annemin buzdolabında hazır asker beklettiği "DOLMALAR"...

    




Pırıl Pırıl parlayan, içinin ve yapraklarının tadı ayrı ayrı damakta dağılan bu enfes dolmalar yemeğe layık değil mi ama...



 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.






Şekilli Turşular





Merhabalar,

Siz de turşularınızı kurarken farklılıklar düşünüyor musunuz? Bakın size bir fikir...



Bu sene biz resimde gördüğünüz şekilli kesiciyi kullanarak salatalık ve havuçlara şekiller verdik. Kavanozda turşulukların nasıl duracağını ve konuklarınıza servis ederken nasıl hoş görüneceklerini ve keyifli olacağını siz tahmin edin...

Kolay Gelsin...




 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.

Kırmızı Biber Sosu






Sizlerle daha evvel paylaştığım SOS tariflerimden... 
Ben, annem soslarını yapar yapmaz, kışlık hazırlık falan demeden, görüntülerine de dayanamayıp tüketmeye başlıyorum, kahvaltıda bu zevkten mahrum bırakamam kendimi:)))




Ekmek üstü sürmelik enfes oluyor...



 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.


Nar Taneli ve Tarçınlı Pembe Yoğurt








Merhabalar,


Size çok leziz ve keyifli bir atıştırmalık fikri vermek istiyorum. "NARLI VE TARÇINLI PEMBE YOĞURT"...






O kadar hoş ve uyumlular ki görüntüsü ayrı tadı ayrı mutluluk veriyor insana.
Ayıklamasından ötürü her zaman her yerde yiyemediğimiz narı bol vakitte ayıklayıp annem gibi siz de buzdolabına kaldırın ve meyveli yoğurt hazırlayarak hem yoğurt hem de meyve tüketmiş olun...

Özellikle çocuklar için hazır meyveli yoğurt alacağınıza, alın size ev yapımı meyveli yoğurt:)))





Nar tanelerini kaşıkla eze eze yoğurda rengini iyice vermesini sağlayabilirsiniz. Benimki pespembe oldu çünkü iyice ezdim ve karıştırdım...

Üzerine bir miktar da zevke bağlı olarak tabi ki, tarçın serpin, işte bu....




Afiyet Olsun...



 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.


Kabarcık Hamurlar





Selam,

Çok kolay bir hamur tarifi vereceğim sizlere, her şekilde ekstralarla servis edebilecek ve tüketebileceksiniz... Çift katlı içi boş, doldurmaya hazır kabarcık ekmekleriniz olacak:)))


Malzemeler:
1 su bardağı su ve süt karışımı
1 yumurta
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 tutam tuz

Yapılışı:
Hamuru hazırlayın ve açın orta kalınlıkta olsun (2 cm  kadar). Kare kare kesin hamuru.
Az yağda kızartın.
Kızarınca göreceksiniz ki, kabar kabar olduğu için içleri boş ve iki katlı kabarık bir hamur kızartması elde edeceksiniz. Bu büyük avantaj:)))



Sade halde tüketebileceğiniz gibi, içlerini dilediğiniz malzemeyle doldurarak ve her türlü kahvaltılıkla birlikte servis edebilirsiniz.

Not: Hamur çok fazla yağ çekmiyor, bilmek isteyenler olabilir...


Afiyet Olsun...


 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.

Pastane Usulü Hakiki Ay Çöreği







Merhabalar,

Evde aynı lezzeti tutturulamadığı için, Pastanelerden en çok almak istediğimiz ürünlerin başında "AY ÇÖREĞİ" gelir. Şu bir gerçek ki onun tadı da bambaşkadır:)))


Geçmiş dönem bir süre Pastanemiz olduğu için aşağı yukarı ne nasıldır biliyorum ve bu tarifin de ilginç yanı, aslının içinde yok yok olması. Aslında bu pek hoş bir durum değil, çünkü kalan giden ne varsa bu çörek içinde buluşuyor ama lezzeti buradan geliyor biliyor musunuz? Yapacak bir şey yok:)))

Ama evde de buna çok yakın tadı yakalayabiliyoruz emin olsun ve siz de deneyin, evde kendi çöreğinizi sağlıkla hazırlayın derim...


Hamuru için Malzemeler:
2 yumurta
Yarım paket yaş maya
1 su bardağı su
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağ (ben tereyağ taraftarıyım biliyorsunuz, her tarifimde bunu söylerim)
Aldığı kadar un (12 tepeleme yemek kaşığı kadar ediyor)

Önemli olan nokta bu kısımda, iç malzemenizi BOMBA gibi hazırlayın, sizin de Pastane usulü "AY ÇÖREĞİNİZ" tamamdır...

İç Malzemesi:
Kek kırıntıları (Her çeşitte ve istenilen miktarda olabilir)
Kuru üzüm (Diğer kuru meyvelerden de olabilir; doğranmış kuru kayısı, doğranmış kuru incir,...)
Ceviz (Fındık, fıstık, badem,...olabilir)
Reçel (Marmelatlardan bir miktar kullanabilirsiniz)
Süt (İç malzemenizi birleştirmek bütünleştirmek ve lezzet katmak için bir miktar)

Mantosu  için:
Yumurta sarısı
Parça fındık
Susam

Yapılışı:
Hamuru yumuşacık pamuk gibi bir kıvamda yoğurun ve dinlendirin.
Dinlendirilmiş hamurunuzdan küçük küçük toplar koparın, yuvarlaklar açın, iç harcından arasına koyun ve rulo şeklinde sarın, ay çöreği şeklini vermek üzere.
Üzerine yumurta sarısı sürün. Fındık parçalarını serpin.



Bu aşamada, ister sadece yumurta sarısı sürerek fırına verin,




 ister susam serpin,



ister de fındık parçalarına bulayın,



Hepsinin görüntüsü birbirinden şahane oluyor, tercih sizin...

Not: Bu ölçülerle normal pastane usulü İRİ AY ÇÖREKLERİNDEN 14-15 adet çıkarabilirsiniz.

Afiyet Olsun...


 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.