3 Aralık 2015 Perşembe

ÇİKOLATALI YILDIZ ÇÖREK








Selamlar,

Bu tarif, alır almaz denemek istediklerim arasına yerleşti. Geçekten tadıyla ayrı görüntüsüyle ayrı fethediyor insanı... Bunu, Türk olmayan bir şef yaparken televizyonda izledim ve hemen notuma aldım.
Sizlerle de paylaşmak istedim, deneyin çok keyif alacaksınız.



Malzemeler:
2 adet yumurta 
1,5 çay bardağı toz şeker2 yemek kaşığı tereyağı1 su bardağı süt1 paket toz maya1 çay kaşığı tuzYarım çay bardağı sıvı yağAldığı kadar un (yaklaşık yarım kilo)

Arasına:Nutella
Üzerine:Süt

Pudra Şekeri
Yapılışı:
Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.

Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortamda, mayalanması için 1 saat kadar bekletin.Mayalanan hamuru hafifçe yoğurup tezgah ya da masa üzerinde yuvarlayarak rulo haline getirin. Ruloyu dört eşit parçaya bölün. Her bir bezeyi tabak kadar açın ve düzgün bir yuvarlak olması için kenarlarını yine tabak yardımıyla kesin.
Not: Mümkün olduğu kadar ince açmanızı öneririm çünkü kat kat bir hamur olduğu için kıvrıldığında içeride kalan kısımlar hamur kalmasın. 
Açtığımız hamuru yağlı kağıt üzerine koyup nutella sürün. 


 

Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayarak aralara nutella sürerek üst üste dizin. En üste nutella sürmüyoruz.


Hamurun tam ortasına çay bardağını ters olarak koyup hafifçe bastırın (Resimde görüldüğü gibi bir iz yapmasına izin verin). Bardaktan itibaren kenara doğru olacak şekilde önce dörde bölün. Sonra her parçayı tekrar dörde bölün. 


Her bir dilimi dış yönlerde olacak şekilde kendi ekseni etrafında 2 kez döndürün ve kıvırıp bırakın. Bunların iki ucunu da birbirine en son tutturun. Tüm parçalara bu işlemi uygulayın. Hamuru yağlı kağıtla beraber fırın tepsisine alın ve üzerine süt sürün.
150-175 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. 



Fırından çıkarınca, üzerine pudra şekeri gezdirin. Servise Hazır.

Afiyet Olsun...


 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.


Ekmek Dilimlerinden Pizza






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Selamlar Herkese, Yeni Bir Güne Merhaba,                                                                                                                                             Mutlaka oluyordur, aldığınız ekmeklerden ertesi güne kalma durumu, ve her gün de taze ekmek yemek ister canınız...                                   İşte, Bayat Ekmeklerinizi en şahane değerlendirme yöntemlerinden biridir "Bayat Ekmek Pizzası" hazırlamak...                                     Hem değerlendirme yapmış, hem de pratik ve farklı lezzetlerle sofranızı süslemiş olursunuz.



Bayat ekmeklerinizden dilim dilim enfes pizzacıklar çıkarmak sizin elinizde, ayrıca son derece pratik ve lezziz...

Bunun için gereken tek şey evde önceden kalmış, bayatlamış ekmeğinizin olması aslında, bu da hiç zor değil... 
Bunları dilim dilim tepsiye yerleştirin ve üzerine normal bir pizzada görmek istediğiniz ve o an evde de bulunan malzemeleri yerleştirin, güzelce döşeyin pizza dilimlerinizi, resimde gördüğünüz gibi zevke göre döşenmiş pizza dilimleri hazırlayabilirsiniz...

Üst malzemesi için:
Mantar
Salam
Sosis
Sucuk
Kaşar peyniri
Mısır

Sosu için:
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tutam kekik
3 yemek kaşığı zeytin yağ
Tuz
Karabiber


 

Kokusunu buradan alamasınız da, pişmiş ve biraz da kızarmış halleriyle de harikalar değil mi?






Siz de bir akşam işten dönüşünüzde, mutfağınızda pratik bir şeyler hazırlamak isterseniz, böyle bir değişiklik yapabilirsiniz, tavsiye ederim...


Kolay Gelsin ve Afiyet Olsun...





 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.