4 Aralık 2015 Cuma

Günün Menüsünden - Bezelye




Merhabalar, Hayırlı Cumalar...

Bugünün menüsünden; Nefis ev yapımı bir tencere yemeği, "BEZELYE"...



Afiyet Olsun...



 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.

SUYA ATILAN BÖREK




Selamlar,  


                                                                                                                                   

Çok pratik, hızlı bir o kadar da lezzetli, yumuşacık, fırında puf puf hacim kazanan ve şekilde gördüğünüz gibi tortop halde fırından çıkan, enfes sulu böreklerimiz... Suya batırılıp çıkartılıyor ve fırına veriliyor, yapılışı ilginç ve tadı harika...                                                                               İç Malzemesi sizin zevkinize bağlı olarak değişebilir. Biz en çok peynirli ve patatesli hazırlıyoruz. Favorim PATATESLİ OLAN:)))                                                                                                                                                                                                                                    

Not: Patatesli börekleri hazırlarken iç harcını, patatesleri sadece haşlayarak değil de, kavurarak hazırlarsanız ne kadar farklı ve lezzetli olduğunu göreceksiniz. Lezzetli ve diğerlerinden sizinkini ayıran börekler yapmak istiyorsanız BU BİR GERÇEK, patatesleri yağda kavurarak sotelemeniz gerekir, siz de bakın aradaki uçuruma...


Ben annemim yaptığı tüm iç malzemeleri, sade bir şekilde bile tüketmeye bayılıyorum. Aynen aşağıda gördüğünüz patatesli harç gibi ben bu şekilde de tüketiyorum, gerçekten enfessss...



Sulu Böreğin Yapılışı:

Hazır yufkayı tezgaha serin, üzerine sıvı yağ ve su karışımı sürün, ikinci yufkayı da üzerine serin, dilim dilim kesin. İç harcı her dilime koyun ve sıkı olmayacak şekilde hafif gevşek olacak şekilde sarın.

 

Her birini su dolu kaseye batırıp çıkarın ve tepsiye dizin.


                                
   
Sonra üzerine yumurta sarısı sürün.


Üzerine, çörek otu, susam, haşhaş serpin.


 

Fırına verin,



ve üzeri kızarana kadar pişirin.



Bu şekilde şişip yükseldiklerini göreceksiniz siz de...




Sunum Zamanı...



Afiyet Olsun...





 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.








Tavuk Suyu ile Kırık Pirinç Çorbası





Merhabalar,

Bugün menüde çorbalardan,  "Kırık Pirinçli Salçalı Çorba" olsun dedim.

Tavuk suyu ile hazırlanmış, Kırık Pirinçli Salçalı Çorba, tam da kış ayları için uygun bir seçenek, üzerine ince doğranmış maydanoz ve bol limon ile nasıl da güzel gider...







Afiyet Olsun...


 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.