9 Aralık 2015 Çarşamba

MANTARLI SEBZE SOTE







Merhabalar,

Bugün size çok ama çok yeni, tazecik ve ilk kez denediğim bir lezzetten bahsedeceğim.

Her zaman çoğumuz tarafından mutfağımızda ayrı ayrı pişirilen, fakat hiç bir arada hazırlandığını açıkçası görmediğim ilk kez denediğimiz bir lezzet bu, ben bittim bunun tadına, her gün olsa hiç de hayır demem:)))

Eğer sebze severseniz, beğeneceğinize garanti verebilirim...

MANTARLI SEBZE SOTE - KIŞLIK SEBZE TÜRLÜSÜ - MANTARLI SEBZE TÜRLÜSÜ 
nasıl isterseniz öyle adlandırın...ama kesinlikle deneyin...
















Malzemeler:
Karnabahar
Brokoli
Kırmızı Biber
Havuç
Soğan
Sıvıyağ
Sarımsak
Mantar
Pul biber
Karabiber


Yapılışı:
İsmine de yansıdığı üzere:)) aynen sote yapma işlemini bu sebzelere uyguluyoruz.
Sıvıyağda soğan ve mantarı soteleyerek işe başlayın.
Daha sonra tüm sebzeleri de ilave ederek sotelemeye devam edin.
Bir tur çevirip pişirmeniz yetecektir.
Zaten göreceksiniz 15 dk. da pişiyor, çok hızlı ve pratik, lokum gibi yumuşacık ağızda dağılan sebze sote yemeğiniz ummadığınız kadar hızlı bir şekilde hazır olacaktır.



KOLAY GELSİN, AFİYET OLSUN...





YOĞURTLU EV YAPIMI ERİŞTE








Pratik Bir Başka Tarifle Daha Selamlar Herkese,



En kolay ve pratik yemeklerin başında gelen makarnanın birçok farklı pişirilme yöntemi ve sunumu vardır ve hepimiz de birçoğunu bilir ve uygularız.

İşte bir bakıma makarna sayılan erişte de aynen makarna gibi çok pratik enfes bir yemektir. Hele bir de bizimki gibi ERİŞTENİZ EV YAPIMI ise değmeyin keyfine...

Yoğurtlu makarna hazırlamışsınızdır hepiniz mutlaka, ben de bugün sizlere bunun erişteli versiyonundan bahsetmek ve göstermek istedim.

Buna; YOĞURTLU ERİŞTE - SADE ERİŞTE MANTISI gibi süper isimler de verebilirsiniz:)))
















Yapmanız gereken;
Erişteyi aynen makarna gibi haşlamak, naneli yoğurdunu hazırlamak ve bu ikisini buluşturduktan sonra da o güzel finali yapmak. Kızdırdığınız naneli ve pul biberli tereyağı üzerine gezdirmek yani...













Afiyet Olsun...

EV YAPIMI TARHANA ÇORBASI









Selamlar,



Çoğunuzun evde kendi hazırladığı kışlık çorbalık, "TARHANA ÇORBASI"...

Valla annemin ki çok farklı ve harika oluyor, bunun aksini söyleyen henüz çıkmadı. İçerisine konulan sayısız malzemelerin oranı olsun, malzemelerin çeşitleri olsun, bazı sihirli ufak dokunuşlar olsun bu çorbayı farklı kılabilecek özelliklerdir.

Kimi tarhana çorbaları ekşi olur, yemesi çok keyifli değildir bunları... İşte tüm bunların nedenlerini ve çözümlerini ev hanımları deneme yanılma yöntemiyle keşfetmiştir, en azıdan benin annem çoktan keşfetti ve bana da yansıttı.

Siz de çorbalığınızın bir tık daha farklı ve lezzetli olmasını istiyorsanız bu SİHİRLİ FİKİRLERE ihtiyacınız olabilir diye düşünüyorum.





İŞTE KIŞLIK HAZIRLIKLARIMIZDAN "EV YAPIMI TARHANA ÇORBAMIZ"

...FARKLI SUNUMLARIYLA...





























Dilerseniz sizlere bu çorbalık hazırlığı konusunda bilgi aktarımı yapabilirim ve minik bazı paylaşımlarla mutfağınıza ve sofralarınıza renk katabiliriz birlikte.






LÜTFEN BU KONUDA YORUM VE GÖRÜŞLERİNİZİ BANA İLETİN, SİZLERLE İLETİŞİM HALİNDE OLUP BİR ÇOK KEYİFLİ PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRİZ....