28 Aralık 2015 Pazartesi

ALMAN PASTASI






Merhabalar Hepinize, Şuan için özellikle de Pasta severlere:)))))

Evde pasta yapmak sanıldığı kadar zor bir iş değil bence, üstelik hazırlanış aşamaları da çok eğlenceli  ve keyifli...
Bugün sizlerle, kolay, zahmetsiz ve gayet hafif bir pasta yapımı için "ALMAN PASTASI" tarifini paylaşayım dedim...

ALMAN PASTASI, çok farklı şekillerde hazırlanabiliyor. Kakaolu ya da sade kek ile, mayalı ya da mayasız hamurdan, arası muzlu, çilekli, kivili, çikolatalı, ya da diğer meyvelerle, tekli porsiyon halinde ya da büyük bir pasta şeklinde, ........ çok farklı sunum şekilleri var.

Bugünlük ben mayasız ve sade olarak hazırlıyorum. İlerleyen zamanlarda tüm çeşitleriyle ve bunların harika görüntülerle sizlerle olacağım...


Malzemeler:

Kek Harcı için:
2 yumurta
3 çay bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım paket margarin ya da tereyağ (125 gr.)

Sosu için:
1/2 litre süt
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1/4 paket margarin ya da tereyağ
1 vanilya

Üzerinin Süsü için:
Pudra şekeri

Not: Bu tarifte pastanızın arasında muz dilimleri kullanabilirsiniz. HARİKA olacağına emin olun. Ben kullanmayı tercih ediyorum.

Yapılışı:

  • Öncelikle kremayı hazırlayın; sütü, yumurtayı, şekeri, un ve nişastayı tencereye alıp çırpma teliyle iyice karıştırın. Ocağın altını açıp devamlı karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tere yağını ve vanilyayı ekleyip 2-3 dakika kadar mikserle çırpın. Kremayı bir kenara soğumaya bırakın.

  • Kekiniz için; yumurta ve şekeri köpük köpük olup, beyazlaşıncaya kadar çırpın.
  • Yağ ve yoğurdu ekleyip hafifçe karıştırın.
  • Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin. (Unu yine de yavaş yavaş ekleyin. Katı bir hamur olmasın)
  • Bir tepsiyi (kullanacağınız kalıbı) tereyağıyla yağlayıp unlayın.

  • Hamuru tepsiye dökün ve tepsiyi bir kaç kez tezgahın üzerine vurun ki, hava kabarcıkları çıksın.
  • 185-190 derecede önceden ısıtılmış fırına kekinizi verin. Yaklaşık 20-25 dakika keki pişirin. 
  • Pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan batırın. Temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.
  • Kekinizi  bir örtü üzerine ters çevirin. Ilıyınca çalışmanıza devam edin ve uzun ağızlı bir bıçakla keki yatay olarak ortadan ikiye kesin.
  • Kremayı tekrar çırpıp, kekin ilk yarısının ortasına dökün ve yayın. Sonra 2. yarısını yani üst parçasını da kremanın üzerine kapatın.
  • En üste bolca pudra şekeri serpip dolaba kaldırın. 2-3 saat dinlendirin, sonra pastanız yemeye hazır olacaktır.

Pastanızdan irice bir dilim alın ve şu görüntüye siz de hayran kalın:))))



  • Afiyet Şeker Olsun...






EV YAPIMI DOĞAL MEYVE SUYU










Merhabalar, Selamlar,

Evde kendiniz meyve suyu yapmayı hiç denediniz mi bilmiyorum, ama bu hiç de zor değil, üstelik son derece sağlıklı, dilediğiniz lezzetlerde ve damak tadına uygun şeker ilavesiyle, her zevke uygun, hiç bir katkı maddesi içermeyen, "%100 DOĞAL, EL ve EV YAPIMI MEYVE SUYU" elde edebilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Hazırlanışı:

Mevsimine göre tüm meyveleri kullanabilirsiniz. Taze ya da kurutulmuş meyveler kullanabilirsiniz. Biz her ikisini de kullanıyoruz. Hazır meyve suyundan kat kat lezzetli ve sağlıklı oluyor. HARİKAA!!!!!!!!
   
Meyveleri damak tadına uygun şekilde şeker ilavesi ile birlikte bir tencerede kaynatın. Tüm yapmanız gereken bu.
Burada lezzet arttırıcı püf noktalar, içerisine tarçın kabuğu ve karanfil taneleri ilave etmeniz olacaktır.
Hepsi bu...
Çocukların da bayılacağı bu tarifi siz de mutlaka uygulayın, sevimli şişelere de koyarak, benim gibi, dikkat çekici ve çok keyifli hale getirebilirsiniz.




Biz, yazın kendi doğal bahçemizden toplayarak kuruttuğumuz meyveleri de kullanıyoruz bu tarifte.
Elmalar, Erikler, Armutlar....  önce toplanır,

 



sonra güneşte kurutulur, ve mutfağınızda nasıl isterseniz öyle kullanmak için hazırdırlar.




Bu da bir çeşit kışlık hazırlıktır sonuçta, ve bunları tart tariflerinde, turtalar hazırlarken, komposto yapmak için, meyve suyu yapmak için kullanabilir, hatta benim gibi kuru yemiş gibi atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. Nefis enerji verici sağlıklı atıştırmalıklar...


 



KOLAY GELSİN, AFİYET OLSUN...




MANTAR VE TAVUKLU RENKLİ BULGUR PİLAVI





Merhabalar,  

Bu tarifi ne kadar översem azdır. Bir Bulgur Pilavının kazanabileceği en üst düzeydeki lezzet İŞTE BUDUR!!!!!!

"MANTARLI, TAVUKLU, BOL SEBZE ÇEŞİTLİ, RENGARENK BULGUR PİLAVI" 
daha ne olsun...






Malzemeler:
Bulgur
Yağ
Su
Tuz
Mantar
Tavuk
Yeşil Biber
Kırmızı Biber
Yeşil Domates
Maydanoz
Dereotu
Nane
Fesleğen
Karabiber
Kırmızı Pul Biber
Sarımsak
Soğan
Havuç
Patates


Hazırlanışı:

Normal bildiğiniz bulgur pilavını pişirir gibi, tek ama KOCAMAN farkı içindeki renkler ve lezzetlerdir.

Öncelikle mantarları yıkayın iyice ve suyu sarksın diye süzgece bırakın.



 

Bu arada, tencerenize aldığınız yağda sırasıyla soğanları, tavuğu, havucu, biberleri, domatesi, sarımsağı kavurun. Tuzunu atın. Baharatlarını da zevkinize göre ilave edin. 
Sonra doğradığınız mantarları da ekleyin ve kavurmaya devam edin. 
Bulguru ekleyerek kavurmaya devam edin ve bulgurla birlikte kavurma işlemi sona erince suyunu verin. Üstü basa su verin hiç bir ölçüsü yok bu tarifin, tamamen lezzeti yakalamaya bakıyoruz ve ıslak bir pilav ya da kuru, tane tane bir pilav elde etmek sizin damak tadınıza kalmış.


Resimlerde de gördüğünüz gibi başlangıçta karıştırdığımız zaman sulu olduğunu görüyoruz.





Pilav suyunu çekinceye kadar kaynatıyoruz. Suyunu çekip pişen pilavın üzerine en son Maydanoz, Dereotu, Nane, Fesleğen gibi tatlandırıcı ve aroma verici ilavelerini yapıyoruz. Bir tur çevirip karıştırıyor ve kapağını kapatıp dinlenmeye, demlenmeye bırakıyoruz.



 



15 dk. demlenen pilavı dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Bu harika yemeği mutlaka deneyin diyorum...

AFİYET OLSUN... 



BOZAAA...






Merhabalar,

Soğuk kış akşamları harika giden bir içecek seçeneği olarak da "BOZAAA" diyelim. Bol tarçınlı ve yanında bence olmazsa olmazlardan Leblebi eşliğinde tüketimi ayrı bir keyiftir.





GÜZEL VE SICAK GÜNLER İÇİN BENCE SİZ DE BOZA İÇİN...


Benim Tavsiyem; Boza'nızı leblebi, çiğ badem, fındık ve yer fıstığı ile ve bol tarçın eşliğinde aromalı aromalı bol lezzetli ve keyifli bir şekilde tüketmeniz.
Yanında bol sohbet olmazsa olmaz tabi ki...





AFİYET OLSUN...