5 Ocak 2016 Salı

Elmalı Kurabiye





Merhabalar,

KLASİK AMA VAZGEÇİLMEZ BİR LEZZET... ELMALI KURABİYE


Elmalı Kurabiye Hamuru için:
Yarım paket margarin (kesinlikle tereyağ öneririm)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 vanilya (isteğe göre)
Aldığı kadar un

İç Malzemesi:
Elma
Toz şeker
Tarçın
Ceviz

Üzeri için:
Pudra şekeri

Yapılışı:
Tüm hamur malzemesini kullanarak, oldukça yumuşak pamuk gibi bir kıvamda hamur yoğurun.

Not: 
Hamuruna 1 adet yumurta ilave edebilirsiniz, bu şekilde yapımı da mümkün. Yumurtasız da yapılabilir.
Hamuruna 1 bardak kadar şeker koyabilirsiniz ama bu şartlarda elmalı harca 4 elma için 1-2 kaşık kadar az miktarda şeker ilave edin. 
Hamurunda şeker yoksa eğer, elmalı iç harca damak tadınıza uygun olarak şeker miktarını fazla koyun (hamura koymadığınız, 1 bardak ya da daha fazla şekeri burada kullanın)

İç malzeme için; rendelenmiş elmalarla şekeri tavada suyunu çekene kadar güzel güzel kavurun.
Pişince, en son tarçın ve cevizi ilave ederek karıştırın.



Kurabiyeleri hazırlamak için; hamurdan irice parçalar koparıp yuvarlaklar halinde açın.
Açılan hamuru dilimlere ayırın ve her birinin ucuna hazırlayıp soğutmuş olduğunuz iç harçtan koyun.
Rulo gibi sarın. Tepsiye dizin ve üzeri sadece beyazdan pembeye dönüşmek üzere iken fırından çıkarın.



Üzerini pudra şekeri eleyerek kaplayın.

Not: Bu kurabiyeyi daha evvel ay şeklinde hazırlamıştık hatırlarsanız. Bu kurabiye hamuruna bir çok şekil verilebilir ve istediğiniz gibi servis edebilirsiniz.




Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder