20 Ocak 2016 Çarşamba

FIRINDA KAŞARLI MANTARLAR





Herkese Selamlar,

Bugün sizlerle, dün akşam annemin bize yaptığı minik ama harika sürprizleri paylaşmak istedim:)
Çok pratik ve son derece lezzetli atıştırmalık bir yemek... 

"KAŞARLI VE SADE FIRINLANMIŞ MANTAR" 

Bu tarifin yapılışı yok aslında, çünkü gerçekten hazır yemek sayılır:))
Yapmanız gereken tek şey, mantarları yıkayıp saplarını gövdeden ayırmak ve tepsiye dizmek. 
Sonra üzerine biraz isteğe bağlı olarak tuz serpin. 
Yuvalarına kaşar peyniri yerleştirin. Bir kısmı da sade kalabilir, aynen bizim yaptığımız gibi çünkü ikisi de ayrı leziz oluyor.
Fırına verip üzeri kızarana dek pişmelerini bekleyin. Hepsi bu:)))




Bu mantarları, makarna ve pilavların yanında ya da patates püresi ile birlikte bir çok yemek yanında servis edebilir, bu şekilde ana yemeklerin yanında minik tatlar sunabilirsiniz.

Ben bir acı düşkünü olarak, üzerine kırmızı toz biber ve toz karabiber serperek yemesine bayılıyorum.




Pişen mantarları fırından çıkarınca iç kısımlarında resimde de görebileceğiniz gibi biriken bir suyu vardır, bunu dökmeden içmeye çalışmak de ayrı bir keyif verir, hatta mantarın bu suyunun çok da faydalı olduğu söyleniyor. Mutlaka tüketin, dökmeyin derim ben:)))  






KOLAY GELSİN, AFİYET OLSUN...



6 yorum:

  1. Ben bunu çok severim. Henüz kaşarlısını yapmadım, eminim o daha da lezzetlidir. Ellerinize sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:)
      Aynen dediğiniz gibi, kaşarlısını da mutlaka deneyin...

      Sil
  2. Bloğunuz yeni sayılır hayırlı olsun. Ben mantarı bu şekilde pişirirken içine sarımsak da koyuyorım. Dediğiniz gibi acı pul biberle de çok güzel oluyor. Bu arada izleyiciniz oldum. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Blog dünyasına hoş geldiniz, hayırlı olsun bloğunuz...
    Mantarları bu şekilde pişirmek çok güzel oluyor, ellerinize sağlık...güzel paylaşımlarda buluşmak dileklerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim çok sagolun:)))
      Sevgilerle...

      Sil