6 Ocak 2016 Çarşamba

İKİ RENKLİ SARMA KURABİYE




MERHABALAR,


Daha evvel meşhur Mantar Kurabiye tarifini vermiştim. Bu İki Renkli Rulo Sarma Kurabiyeleri de aynı Mantar Kurabiye hamurundan  hazırlayabilirsiniz.







HATTA, SİZİNLE PAYLAŞTIĞIM, AYNI HAMURDAN FARKLI ŞEKİLLERDE HAZIRLANABİLEN 3 FARKLI SUNUM OLDU, BU TARİFLE BİRLİKTE:))))

MANTAR KURABİYE - ÇİÇEK KURABİYE - İKİ RENKLİ RULO KURABİYE

Malzemeler:
1 paket margarin (ya da tereyağ)
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
Aldığı kadar un + nişasta (mısır nişastası en güzeli oluyor)
İkinci renk için, Kakao

Hazırlanışı:
Kakaolu ve sade olarak iki ayrı hamur hazırlayın. 
Elde ettiğiniz iki ayrı renk hamuru yağlı kağıt üzerine koyarak merdane yardımıyla büyük bir tabak genişliğinde açın. 


 


Daha sonra açtığınız kakaolu hamuru sade hamurun üzerine koyarak iki hamuru birlikte azıcık daha açın.
Yağlı kağıt yardımıyla hamuru rulo yapın





15-20 dakika derin dondurucuda bekletin.  
Ruloyu bir bıçakla aşağı yukarı bir parmak kalınlığında keserek fırın tepsinize dizin. 






10-15 dakika 175 derecede pişirin. 






Afiyet olsun…





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder