23 Ocak 2016 Cumartesi

KAVRULMUŞ PATATESLİ BUZLUK BÖREKLERİ











Selamlar ve Sevgiler:)

Hafif karlı güzel bir cumartesi sabahı erkenden başlamak istedim:))
DİFRİZ:))) YA DA BUZLUK BÖREĞİ yapalım... 
Çok pratik, her zaman son dakika misafirlerinize ve her akşam sizlerden farklı lezzetler bekleyen ev sakinlerine karşı kurtarıcınız olabilecek, lezzeti süper, buzlukta bulunan hazır börekler...  

"KAVRULMUŞ PATATESLİ BÖREK" 


Malzemeler:

Yufka (kişi sayısına göre belirleyiniz)
Sıvıyağ ve azıcık su karışımı (yufkaların arasına sürmek için gereken miktarda)


İç Malzemesi: (Tamamen kişi sayısına, malzemenizin boyutuna ve damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
2-4 adet patates
1-2 adet soğan
2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
1 yemek kaşığı kadar salça
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Pul biber
İsteğe göre baharat çeşitleri kullanmak serbest:))






Üzeri için:
Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
Haşhaş


Yapılışı:

Aslında bu böreğin yapılışı; Buzluktan çıkardığınız hazır böreklerinizi direkt sudan geçirip:))) tepsiye dizip pişirmek şeklinde hepsi bu:)) 
Daha evvelini zaten paylaşmıştım sizlerle ama şimdi hatırlatma yapalım:

Hazır yufkayı tezgaha serin, üzerine sıvı yağ ve su karışımı sürün, ikinci yufkayı da üzerine serin, dilim dilim kesin. İç harcı her dilime koyun ve sıkı olmayacak şekilde gevşekçe sarın. Suya batırıp çıkarın. Tepsiye dizin. Sonra üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu, susam, haşhaş serpin.
Fırına verin,




ve üzeri kızarana kadar pişirin.

ŞİMDİ SUNUM ZAMANI...





AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder