12 Ocak 2016 Salı

LORLU ve ŞEKERLİ POĞAÇA






Merhabalar,
"EV YAPIMI POĞAÇA".... ikindi vakti bir fincan kahve keyfi ile ya da sabah kahvaltısı için ince belli bir cam bardakta ne kadar da nefis gider ama....
Bugün bir poğaça tarifim de farklı ve keyifli "Lorlu ve Şekerli Poğaça" olacak...




LORLU VE ŞEKERLİ POĞAÇA İÇİN

Malzemeler:
1 su bardağı ılık su,
1 su bardağı ılık süt,
1 su bardağı sıvı yağı,
1 paket maya,
1 yemek kaşığı tuz,
5 yemek kaşığı toz şeker (silme)
1 adet yumurta *(akı içine sarısı üzerine),
Aldığı kadar *elenmiş un.

İç Malzeme:
Lor peyniri (aslında tamamen isteğe bağlı tercih sizin:))
İnce kıyılmış maydanoz
Kırmızı pul biber
Ceviz parçaları (çok yakışacak mutlaka deneyin:))

Üzeri:
Yumurta sarısı (biraz sıvı yağ ile birlikte sürerseniz iyi kızaracaktır)
Çörek otu, Susam, Haşhaş (azar azar hepsinden kullanabilirsiniz)

Hazırlanışı:
Mayayı yoğurma kaba alın. 
Ilık sütü ilave edin, mayayı eritin. Sonra su, yağ, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. 
Yavaş yavaş unu (elenmiş olursa çok daha iyi sonuç verir) ekleyin ve yumuşak bir hamur yapın.
Üzerini kapatarak hamuru dinlendirin ve kabarmasını bekleyin. 
İçine hazırlanan lorlu malzemeyi koyarak (ya da sade olarak da olabilir) şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve yaklaşık 200 derecede üzeri güzel güzel kızarana kadar pişirin. 







AFİYET OLSUN...





4 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, öpüyorum sizi (ablacığım:))))

      Sil
  2. Yanında da çayı ile harika olmuşlar. Ellerinize sağlık Fulya hanım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun inş.:))
      Sizlerle birlikte olunca hepsi daha da bir güzel...

      Sil