25 Ocak 2016 Pazartesi

MANTAR ÇORBASI






Merhabalar,

En sık satın alınan hazır çorba çeşitlerinin başında geliyor sanırım bu Çorba. Ama evde kendiniz de gayet leziz "Mantar Çorbası" yapabilirsiniz.
Hazır paket çorbalar tamam kimi zaman kurtarıcı oluyor kabul ediyorum ama, ev yapımının yerini ve lezzetini tutmaz derim ben...





Siz de benim gibi düşünüyorsanız eğer, buyurun birlikte deneyelim..

Malzemeler:
1 kase Mantar
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
1 adet soğan
1 su bardağı süt
Su (kıvamı bağlamak için gereken miktarda)
Tuz
Nane

Süslemek için: 
Maydanoz

Servis için:
Karabiber
Pul biber

Yapılışı:
Yağı eritin ve doğranmış soğanları ilave ederek kavurmaya başlayın.
Mantarları da ekleyerek soteleme işlemine devam edin.
Unu ilave edip kavurmaya devam edin.
İlk olarak soğuk süt, sonra soğuk su, en son da sıcak su ilavesi yapın.
Tuzunu ayarlayıp pişirmeye bırakın. En son, çorba pişince biraz kuru nane ilave edin çok yakışıyor.
Çorbamız tamam...

*Piştikten sonra zevke göre üzerini maydanoz ile süsleyebilirsiniz
*Acı severler için, toz karabiber ve kımızı pul biber eşliğinde sunum yapabilirsiniz.


NOT: Damak tadınıza göre, bu çorbaya son aşamada krema da ilave edip, nefis bir "Kremalı Mantar Çorbası" hazırlamak da mümkün.







AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder