6 Ocak 2016 Çarşamba

MANTAR SOTE






Selamlar Olsun,

SİHİRLİ YEMEK KUTUSU' ndan - Mantar Sote'nin bir çok farklı yapılışı ve lezzetli tarifleri arasından, bugün sizler için seçtiğim tarifi sizlerle paylaşayım.





Malzemeler:
500 gr. mantar
2-3 adet sivri biber
1 adet etli kırmızı biber
2 adet domates (bu tarifte domates ya da salça kullanmak tamamen isteğe ve damak tadınıza bağlıdır, bu yemeği sade ya da salçalı hazırlamak mümkün)
1 adet  havuç
1 adet soğan
1 adet sarımsak
2-3 kaşık zeytinyağ
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik



Hazırlanışı:
Yağda yemeklik doğranmış soğanlar, sarımsak, küp küp doğranmış biberler ve havuçlar kavrulur.
İnce ince, dilim dilim doğranmış mantarlar da eklenerek sotelenir. Suyunu salıp, sonra tekrar suyunu çekinceye kadar sotelenir.
En son küp küp doğranmış domatesler eklenir (İstenilirse).
3-4 dk. kadar pişirilir.
Baharatları koyulur.

 


Sote servise hazırdır...

Bu yemeği;
Sade olarak, 
Üstüne kaşar peyniri rendeleyip fırında erimesini bekledikten sonra,
Makarna üstünde,
Pilav üstü,
Yufka arasına alıp, börek şeklinde hazırlayarak,

.........................................servis edebilir ve harikalar yaratabilirsiniz.....................................



KOLAY GELSİN, AFİYET OLSUN...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder