12 Ocak 2016 Salı

PATATESLİ SANDAL ÇÖREKLER / POĞAÇALAR






Merhabalar,

Daha evvel sizlerle paylaştığım "Patatesli Sandal Çörek" tarifini tekrar hazırlarken elde ettiğim bazı taze görüntüleri sizlere sunmak istedim. Harika ve iştah kabartan bu keyifli dakikaları sizler de yaşayın istedim.

PATATESLİ SANDAL ÇÖREKLER / POĞAÇALAR için fırın başında geçen keyifli dakikalarım:)))






NASIL GÜZEL KABARIP PUF PUF OLDUKLARINI BU RESİMLERDEN GÖREBİLİRSİNİZ:))



Patatesli Sandal Çörek/Poğaça hamuru için:
1 yumurta (akı hamuru, sarısı üzeri için)
100 gr. Tereyağ
½ çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 kabartma tozu
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un

İç Malzemesi:
2 patates
1 soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Pul biber


Yapılışı:
Hamuru hazırlayın. Üstünü örtün ve dinlendirin (yarım saat kadar).
İç harcını hazırlayın; yağda soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Çiğ rendelenmiş patatesleri, tuzu, pul biber ve karabiberi de ekleyin. Patatesler yumuşayana kadar kavurun. Hazırladığınız iç harcınızı kenara alın ve soğumaya bırakın.
Dinlendirdiğiniz hamuru açın, bardakla kesin. Her yuvarlağa kaşıkla iç harçtan koyun.
Uç kısımlarından kapatarak ortasını açık olacak şekilde bırakın. (Kayık/Sandal şeklini vermiş olmalısınız:)
Yağlamış olduğunuz tepsiye dizin. Yumurta sarısını üzerine sürün.
180 derecede 25-30 dk. pişirin.


Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder