28 Şubat 2016 Pazar

HELVA YAPARKEN...





Merhabalar, Güzel Pazarlar:)

Şimdi sizlere "Helva" yaparken dikkat edebileceğimiz bazı noktalardan bahsetmek istiyorum.  
Umarım bilmeyenler ve ilk kez yapacaklar için faydalı olur:)



HELVA YAPARKEN:

İrmik helvası yaparken en önemli nokta, irmiği kısık ateşte kavurmak gerekir. 
İrmiğin son derece sakin, sabırlı, ağır ağır kavrulması gerekir. 
Şerbetini ekledikten sonra ocağın derecesi biraz artırılabilir. 
Bu hususlara da dikkat ederek irmiği en az 45-50 dakika kavurmalısınız. Bu son derece sabırlı olmayı gerektirir ki mutfakta başarılı olmak için de biraz sabır göstermeniz ve özenli davranmanız gerekir:)))

Ayrıca, kavrulan helva sıcakken şerbeti de sıcak olarak ekleniyor. Bir de, şerbeti birden eklemek yerine yavaş yavaş ve tencerenin kenarından ilave etmek gerekiyor.

Helvalara farklı tatlar yüklemek ise tamamen sizin elinizde...
Dondurmalı
Kaymaklı
Sütlü
Lor Peynirli
Cevizli
Fındıklı 
Fıstıklı
Bademli
Tahinli
Pekmezli
...........................gibi çok çeşitli tatlarda helvalar hazırlanabilir. 

Bu hususlar aslında helva yaparken dikkat edilmesi gereken ortak bilgilerdir. Un helvası olsun irmik helvası olsun....


KOLAY GELSİN... AFİYET OLSUN:)))

4 yorum:

  1. Canım çekerse gece bile yaptığım çok sevdiğim bir tatlıdır ellerinize sağlık nefis görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Helva yenmez mi dedirtiyor değil mi ama:)))))))
      Teşekkürler Emine hn.cm:)

      Sil
  2. Bende severim helvayı ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil