23 Şubat 2016 Salı

KIYMALI KARALAHANALI ISPANAK YEMEĞİ






Merhabalar,

Şimdi sizlere vereceğim tarif;
"Bugün ne pişirsem farklı olarak" , "Her zaman yediğimiz yemeği nasıl farklı, bambaşka ve daha keyifli bir hale getirebilirim"diye düşünenlere, çok ama çok harika bir fikir olabilir diye düşünüyorum.

Hele bizim ailede olduğu gibi, mutfakta her gün yeni bir buluş arayan, deneyen ve gerçekten de bu konuda başarılı olan bir Anneniz varsa tamamdır, hemen tarifi götürün ona:))) ya da siz neden yapmayasınız ki...bizler için de hoş bir not bu...


"KIYMALI KARALAHANALI ISPANAK"



Malzemeler:
Ispanak
Karalahana
Kıyma
Tereyağ
Sıvı yağ
Tuz
Su
Pul biber
Karabiber
Sarımsak
Soğan
Salça
Kurutulmuş Domates
Kurutulmuş Kırmızı Biber
Havuç
Patates
Bulgur




Yapılışı:
Aynen bildiğiniz ıspanak yemeğini yapar gibi sırasıyla malzemeleri tencereye alın.
Önce tereyağ ve sıvı yağ karışımı ile soğan, sarımsak, kıymayı kavurun. Salçayı da ilave edin ve kavurmaya devam.
Doğramış olduğunuz patates ve havuçları da işe dahil ederek kavurmaya devam.
Ispanakları ve Karalahanayı da tencereye alarak bir kaç tur çevirin.
Az miktarda (yarım çay bardağı kadar) su ilave edin.
Tuzunu ve baharatlarını isteğe göre ayarlayın.
En son da bulgur ilavesiyle yemeği pişmesi gereken süreye bırakın. (burada pirinç de kullanabilirsiniz ama bulgur çok hoş oluyor)




Ispanak yemeğine karalahananın bu kadar yakışacağı anlatılsa da açıkçası ben de abartılacak kadar şahane olacağını düşünmezdim. Ama denedikten sonra, lokum gibi yumuşacık ağızda eriyen ve kayıp giden bir lezzet olduğunu söyleyebilirim sizlere.




Umarım sizin için de güzel bir fikir olmuştur...
Ayrıca, hem ıspanak hem karalahana hem de kıyma, daha ne olsun ki, çocuklar için de yetişkinler için de muazzam bir vitamin deposu ... Mutlaka deneyin derim bunu:)


AFİYETLER OLSUN...


9 yorum:

  1. Kara lahananin her türlüsünü çok severim.
    Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel aslında seçilen bir sebzedir, kokusundan olabilir:)) şanslısınız o halde:)
      Ben de yemekte çok severim, Etli dolması da harika olur:)
      Teşekkürler...

      Sil
  2. Ben geldim! Bıraktığınız güzel yorumlar için teşekkür ederim. Kara lahanını etli dolmasına bayılırım, Zonguldağa gittiğimde torbalarca alır gelirim onları şoklayıp derin dondurucuya koyar canımız istedikçe tüketiriz. Sizin bu tarifinizi deniyeceğim güzel bir üçlü oluşmuş emeğinize sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz:)
      Ne güzel harikasınız, seveceğinize eminim, çok da dengeli bir beslenme, hem et hem ot:)))
      Sevgiler...

      Sil
  3. Tam bir vitamin deposu olmuş. içinde yok yok..:)
    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle, yediğim zaman aldığım hazdan ötürü, kesinlikle tavsiye ediyorum sizlere:))
      Teşekkürler.

      Sil
  4. Merhabalar sevgili Fulya hanım
    Bu tarif bir harika hemde her yönüyle.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar sevgili Fulya hanım
    Bu tarif bir harika hemde her yönüyle.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) Gerçekten öyle...
      Dengeli bir öğün için ideal:)

      Sil