5 Şubat 2016 Cuma

KÖZLENMİŞ PATLICAN VE KIRMIZI BİBER BULUŞMASI






Selamlar:) Herkese Hayırlı Cumalar Dilerim,






Yaz aylarında yaptığımız kışlık hazırlıkların zamanı geldiğinde çıkarılıp sofraya konması ne büyük bir keyif verir insana...
Her şeyin yanına da çok yakışıyor, ister yemek yanında ister çay saatlerinizde, ister de kahvaltı sofralarında nasıl isterseniz kullanabilirsiniz.

Misafirlerimiz bayılıyor ben bunu gördüm, anket yapacak olsanız inanın bize gelen konuklarımızın neredeyse tümü "ACI-TATLI SOSLAR, TURŞULAR, REÇELLER" peşinde daha çok:)))

Dikkat! Biraz bağımlılık yapıyor ama:)))



Malzemeler:
(Miktarı, tamamen sizin yapacağınız kavanoz sayısına bağlı olarak değişecektir)
Etli kırmızı biber
Patlıcan
Sirke
Tuz
Şeker
Zeytinyağı
Pul biber
Sarımsak



 



Yapılışı:
Közlediğiniz biberleri ve patlıcanları, eşit boylarda olacak şekilde iri kareler halinde doğrayın. Geniş bir tepsi kullanmanızı öneririm bu işlemleri yaparken, közlediğiniz malzemelerin soğuması ve rahatlıkla doğrayabilmeniz için:) 
Sonra, küçük küçük doğranmış bol bol sarımsak, damak tadına göre biraz tuz, azıcık toz şeker (bu lezzeti arttıran püf noktasıdır:)))), sirke, zeytin yağı, yine damak tadına göre azıcık pul biber ilave edin.
Güzelce harmanlayın ve soğumaya bırakın. 
Soğuduktan sonra, kavanozlara doldurun.
HAZIR...





Servis ederken biraz da doğranmış maydanoz ile üzerini süsleyin ve afiyetle tüketin:)








AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder