14 Şubat 2016 Pazar

KUŞ ÜZÜMLÜ PIRASA SOTE




Merhabalar,

Bugün sizlere öyle bir fikir vermek istiyorum ki, bu mutfakta sizin istediğiniz gibi ve çok farklı amaçlarla kullanabileceğiniz bir tarif...

  "KUŞ ÜZÜMLÜ PIRASA SOTE"



Malzemeler:
Pırasa
Soğan
Sıvıyağ
Havuç
Pirinç
Kuş Üzümü (çok büyük bir tat katıyor, mutlaka deneyin)
Tuz
Pul biber
Karabiber


Tüm bu malzemeleri tavada sırasıyla soteleyerek (hepinizin bunu rahatlıkla uygulayabileceğini düşünüyorum) hazırladığınız bu tarif adeta bir yemek sayılabilir. 




Benim gibi bu haliyle tüketilebileceği gibi, bunu yoğurt sos ile birlikte tüketebilir, lavaş ekmeği ya da ince yufka ekmek ile birlikte de ekmek arası küçük sıkma lokmalar ya da dürümler yaparak da keyifle tüketebilirsiniz.
Ayrıca, sotelenmiş bu karışımı yufkalara ya da kendi açtığınız hamurlara börek harcı olarak ve açık pidelerinize de iç harcı olarak kullanabilirsiniz.


Benim gibi sebze severler buna bayılacaklar:)))



AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder