2 Şubat 2016 Salı

MUTFAKTA ÖLÇÜYÜ KAÇIRMAYIN:)









Merhabalar,

Bu yazımda sizlere, mutfakta yemek yaparken bizim için faydalı olacak ve pratik olarak bize yardımcı olacak bir takım bilgiler sunmak istedim.

MUTFAKTA ÖLÇÜYÜ TUTTURMAK ÖNEMLİ!!! 

Tarifleri uygularken arzuladığımız lezzetlere erişmek için ve sonrasında da bu enfes tatların tüketiminde:))) ÖLÇÜYÜ KAÇIRMAMALI... Bu işin şakası idi ama yine de büyük bir gerçek maalesef...

Çoğu zaman yemek tarifleri gram ölçüleri ile verilir. Fakat, mutfakta terazimiz de yoksa eğer, bunların uygulanabilirliği konusunda sıkıntı olabilir. Bu sebeple, en temel ölçeklerden ve bunların ölçülerinden bahsetmek istedim bu yazımda, umarım faydalı olur.


Burada, bahsi geçen bardak, en eski klasik su bardakları vardır ya onlardan. 





Bardak Ölçüleri:
1 su  bardağı irmik: 155 gr.
1 su  bardağı un: 120 gr.
1 su  bardağı toz şeker: 185 gr.



1 su  bardağı su/süt: 200 gr.



Kaşık da, klasik bir yemek kaşığıdır ve silme ya da tepeleme değil, tamamen normal aldığı kadar. 




Kaşık Ölçüleri:
1 yemek kaşığı irmik: 14 gr.
1 yemek kaşığı un: 15 gr
1 yemek kaşığı toz şeker: 18 gr.
1 yemek kaşığı kakao: 10 gr.


Bu durumda;
1 su  bardağı irmik: 11 yemek kaşığı irmik
1 su  bardağı un: 8 yemek kaşığı un
1 su  bardağı toz şeker: 10 yemek kaşığı toz şeker


Ben burada, sadece temel bazı malzemeler üzerinden bilgi vermek istedim, tariflerde sık kullanılan ve ölçülmesi gerekenlerdi bunlar...


KOLAY GELSİN...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder