20 Şubat 2016 Cumartesi

SAÇ ÜSTÜNDE ÇİL ÇİL GÖZLEMELER...






Merhabalar,

SAÇ ÜSTÜNDE PİŞEN, MİSSSS GİBİ ODUN KOKUSUNU İÇİNE ÇEKMİŞ, NAR GİBİ KIZARMIŞ, ÇİL ÇİL OLMUŞ GÖZLEMELER...

El açması ile yapıldığı gibi, hazır yufkadan da yapabileceğiniz son derece pratik gözlemeler ve katmerler bunlar. İç malzemesi sizin damak zevkinize göre değişebilir.
Biz burada Peynirli, Pırasalı ve Tahinli olanlarını hazırladık.


Malzemeler:
Hazır Yufka

İç Malzemeler:
  1. Tahin + toz şeker + ceviz + haşhaş karışımı

  1. Maydanoz + Peynirli karışım


  1. Pırasalı Soteli iç harç (Bunun tarifini pırasalı börek tarifi ile paylaşmıştım sizlerle, aynı börek iç malzemesi ile gözleme de yapabilirsiniz, kesinlikle bunu kullanmanızı öneriyorum!)




Hazırlanışı:
Yufkaları, iç malzemeleri de kullanarak zarf şeklinde kare kare kapatarak hazırlayın. Saç üzerinde nar gibi kızarıp çil çil olana dek, çevire çevire pişirin.






Pişen Gözlemeleri tepsiye alıyoruz dinlenmeye:) 





Sonra dilediğiniz gibi dilimler halinde kesebilir ve servis edebilirsiniz.



Şunu söylemeden geçemeyeceğim, bence bu gözlemelere bıçak çatal değmemeli:))) 
Elle yemek gerekir sanki, hatta lif lif yufkaları ayırarak kopara kopara, kendinizi kaybederek çocukça yemek bir başkadır bunu:))))


AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder