4 Şubat 2016 Perşembe

Sihirli Yemek Kutusu' ndan Püf Noktalı Bilgiler...







Merhabalar,

Mutfakta işimizi kolaylaştıracak bir takım bilgiler, minik minik ip uçları vardır. Kimisi, duyduğumuz bildiğimiz hatta sık uyguladığımız şeyler. Ama bazen de, "ilk kez duydum bunu, ben de deneyeyim" dediğimiz değerli bilgilerdir.

Sonuçta herkes her şeyi bilemez ve bilerek de gelmeyiz dünyaya:)) Hepimizin mutlaka ilkleri vardır, önemli olan gelişmeye ve yeniliklere açık olmak bence.

Bugün sanki sohbet etmek ister gibi bir havam var ve bunu sizlerle yapabilirim diye düşünüyorum:)

Bu övünmek gibi algılanmasın ne olur! ama, ben öyle bir anneye sahibim ki bu bakımdan çok şanslı gençlerden biriyim. Mutfakta harika bir değerdir benim annem, ondan çok şey öğrendim ve buna devam ediyorum... Bloğum için en büyük destekçim de kendisidir.

Annemin bu muhteşem mutfak bilgi ve becerisinin çoğuna sahip olmasına katkı sağlayan kişiye bakmak gerekirse, o da çok önemli ve değerli bir Aşçı olan BABAM' dı. !!!

Ben de, önce Annem ve Babamdan edindiğim, sonra tabi ki araştırmalarım ve uygulamalarımla kazandığım bilgileri açtığım bloğumda sizlerle paylaşma yoluna girdim ve bundan son derece mutluyum:)))

Bu yazımda da sizlerle paylaşmak istediğim bazı minik ama yararlı bilgiler var... Aklıma geldikçe ve öğrendikçe de eklemeyi düşünüyorum...takip edebilirsiniz...



Bu gün için, "SİHİRLİ YEMEK KUTUSU'NDAN" seçtiklerim:


*Balık çok faydalı, çok da severim ama evde yapılınca bıraktığı kokudan hiç hoşlanmıyorum maalesef, bundan kurtulmanın da birkaç yolu var:
*Bir cezve suya sirke ve limon ilave ederek bunu kaynatın. Balık kokusunun çıkmasına yardım ediyor.
*Kahve telvesiyle bulaşıkların kirini alabilirsiniz. Kahve doğal olarak çok kuvvetli bir aromaya sahip ve kokusunu verme anlamında çok çok etkilidir.
*Bir de, annemin kendince minik uygulamalarından biri var:)) Ufacık bir kap içerisine koyduğu güzel kokulu yumuşatıcıları evdeki peteklerin üzerine bırakır, bunun yavaş yavaş buharlaşmasıyla yaydığı koku süper yardımcı oluyor.


Patates haşlarken suyuna biraz tuz atarsanız patatesler daha kolay haşlanacaktır. Lezzeti de gerçekten daha iyi oluyor, sanki azıcık tuz patateslerin içine işlemiş ve lezzetine doğal bir lezzet katmış gibi...
Aynı şekilde, biraz sirke koyarsanız da, lezzetindeki farkı göreceksiniz.


*İstenilen kıvamda, görüntüde ve lezzetli Köfteler için, bayat ekmek kullanın ve soğanı rendelemekten kaçının, mutlaka doğrayın.


*Pirinç pilavına artık herkes limon sıkıyor sanırım, bir de küp şeker kullanmayı deneyin:)))



KOLAY GELSİN... DEVAMI GELECEK:)






6 yorum:

  1. Merhaba
    iadeyi ziyarete geldim güzellikler buldum
    izninizle bende takibe aldim
    hayat paylastikca güzel
    emek verenlere size selam olsun basarilar diliyorum .
    selam dua baki muhabbetle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı diliniz ve güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.
      Paylaşımlarımızın hep birlikte devamını ve keyifli anlar geçirmeyi dilerim.
      Sevgiler...

      Sil
  2. ziyaretiniz için teşekkür ederim, tabiki sizi de takibe aldım. çünkü çok güzel bilgiler var sitenizde. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de teşekkür ederim.
      Sevgiler...

      Sil
  3. Çok güzel ve faydalı bilgiler paylaşmışsınız:)) Ellerinize sağlık.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil