25 Şubat 2016 Perşembe

SİHİRLİ YEMEK KUTUSU ... Püf Noktalı Müthiş Bilgiler...






SİHİRLİ YEMEK KUTUSU' ndan Püf Noktalı Müthiş Bilgilere devam ...

Bugün sizlere, "DOLMA" yaparken dikkat edilmesi gereken önemli bir noktadan bahsedeceğim.


Hazırladığınız DOLMA;
*Yaprak sarması ise, yaprakların saplarını atmayın ve dolmaları tencereye dizmeden önce tencerenin tabanına bu sapları yerleştirin.

*Lahana sarması yaptıysanız, lahananın ortasındaki o kemikli kısımlar vardır ya sarılmadığı için ayırdığımız, bunları da atmayın ve dolmaları tencereye dizmeden önce tencerenin tabanına bu damarlı sert kısımları yerleştirin.

Böylelikle, dolmalarınız pişerken gereken suyu alacak, gereksiz olan miktarı içine çekmeyecek ve çok daha iyi pişecektir.
Pişirme yöntemini kaliteli hale getirdiğiniz için de, bu direkt lezzetine yansıyacaktır.





Gerçekten memnun edici bir sonuç:)





BİLGİ PAYLAŞTIKÇA DEĞERLİDİR:)))


KOLAY GELSİN...



2 yorum:

  1. Lahananın damarlı kısımlarını ben de dizerim. Ama yaprak saplarını hiç denememiştim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle saplarını da dizin annemden gördüğüm bir teknik bu, işe yarıyor:)))
      Sevgiler...

      Sil