5 Ocak 2016 Salı

SÜRPRİZ BİSKÜVİLİ PASTA





Her evde mutlaka yapılan bir tatlıdır Biküvili Pasta. 

İşte bu da benim ablamın "SÜRPRİZ BİSKÜVİLİ PASTA" sı....



Bu tarifin klasik olanından farkı, pastanın hiç pişirmeden, çok hızlı ve pratik bir şekilde yapılmasıdır.

Malzemeler:
1 bardak süt
2 kaşık şeker
1.5 paket bisküvi
3 kaşık kakao
2 kaşık tereyağ

Hazırlanışı:
Sadece tereyağı eritin ve diğer tüm malzemeyle birlikte karıştırın. Streç filmle güzelce sarın ve baton pasta şeklini verin. Tabi ki dilediğiniz şekli de verebilirsiniz.
Tüm işlem bu kadar, süper kolay ve lezzetli pastanız hazır.
İçerisine kuru yemişler ilave ederek (Ceviz, Fındık, Fıstık, Badem,....) zenginleştirebilirsiniz



Eğer siz de klasikten kurtulmak ve bir farlılık yaratmak istiyorsanız 
"SÜRPRİZ BİSKÜVİLİ PASTA" yapabilirsiniz.


KOLAY GELSİN, AFİYET OLSUN...



MANTAR SOTE EŞLİĞİNDE SALÇALI KIVRIK MAKARNA





Makarna en kolay bilinen fakat küçümsenemeyecek kadar önemli, lezzetli ve yemesi keyif verici bir yemektir, çok da fazla çeşitle sunumu yapılabilir. Aslında bu bakıma kurtarıcı bir menü seçeneğidir:))) Salçalı, sade, soslu, ...... sayısız farklı çeşit....

En klasik olanlarından biri de ANNEMİZİN ELİNDEN SALÇALI MAKARNA...

 

Eğer bir de üzerine gezdirebileceğiniz MANTAR SOTE eşliğinde olursa, işte bu makarnaya doyum olmaz derim ben:)))))

 

ÜSTÜNDE DUMANIYLA BİRLİKTE  MANTAR SOTEYİ MAKARNANIZIN ÜZERİNE DÖKÜN VE BÖYLE YEMEYİ DENEYİN. HARİKAAAAA......



BUNLARIN TARİFLERİNİ ZATEN YAPTIĞINIZI DÜŞÜNÜYORUM. SİZE FİKİR VE SOFRANIZA MENÜ SEÇENEKLERİ OLARAK PAYLAŞIYORUM BUNLARI.


YİNE DE TARİFLERİN AYRINTILARINI DİLERSENİZ, TÜM DETAYLARINI TABİ Kİ VEREBİLİRİM.



AFİYET OLSUN....






KUSKUS ÇORBASI






ÇOK SEVİMLİ, LEZZETLİ VE KEYİFLİ BİR ÇORBA, ÇOCUKLARINIZ BUNA BAYILACAKLAR VE YERKEN ÇOK EĞLENECEKLER, TABİ Kİ SİZ DE:))))





Tamamen, salçalı ve şehriyeli olarak hazırlamış olduğunuz klasik salçalı çorba tarifinize kuskus ilave ederek pişirmeyi deneyin, HEPSİ BU:)))

AFİYET OLSUN...


TAHİNLİ SARMA BÖREK





HEM KOLAY, ÇOK PRATİK, HEM DE FARKLI VE ENFESSSSSS
TAHİNLİ SARMA BÖREKLER



İhtiyacımız olan sadece;
Yufka
Arasına sürmek için: Tahin - Sıvı yağ karışımı 
Ceviz/Fındık parçaları
Üzerine dilediğiniz süs malzemesi...


NOT: Yiyenler çok şaşırıyor, daha önce alışık olmadıkları ilginç bir lezzet tatmış oluyorlar. Siz de deneyin sevdiklerinizi ve özel konuklarınızı şaşırtın:))))







AFİYET OLSUN...

PEYNİRLİ SARMA BÖREK





HEM EN KOLAY, ÇOK PRATİK, ANNE İŞİ, HEM DE ENFESSSSSS Mİ ENFESS 
PEYNİRLİ SARMA BÖREKLER



İhtiyacımız olan sadece;
Yufka
Peynir
Maydanoz
Arasını yağlamak için; Sıvı yağ
Üzerine dilediğiniz süs malzemesi...








AFİYET OLSUN...



Elmalı Kurabiye





Merhabalar,

KLASİK AMA VAZGEÇİLMEZ BİR LEZZET... ELMALI KURABİYE


Elmalı Kurabiye Hamuru için:
Yarım paket margarin (kesinlikle tereyağ öneririm)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 vanilya (isteğe göre)
Aldığı kadar un

İç Malzemesi:
Elma
Toz şeker
Tarçın
Ceviz

Üzeri için:
Pudra şekeri

Yapılışı:
Tüm hamur malzemesini kullanarak, oldukça yumuşak pamuk gibi bir kıvamda hamur yoğurun.

Not: 
Hamuruna 1 adet yumurta ilave edebilirsiniz, bu şekilde yapımı da mümkün. Yumurtasız da yapılabilir.
Hamuruna 1 bardak kadar şeker koyabilirsiniz ama bu şartlarda elmalı harca 4 elma için 1-2 kaşık kadar az miktarda şeker ilave edin. 
Hamurunda şeker yoksa eğer, elmalı iç harca damak tadınıza uygun olarak şeker miktarını fazla koyun (hamura koymadığınız, 1 bardak ya da daha fazla şekeri burada kullanın)

İç malzeme için; rendelenmiş elmalarla şekeri tavada suyunu çekene kadar güzel güzel kavurun.
Pişince, en son tarçın ve cevizi ilave ederek karıştırın.



Kurabiyeleri hazırlamak için; hamurdan irice parçalar koparıp yuvarlaklar halinde açın.
Açılan hamuru dilimlere ayırın ve her birinin ucuna hazırlayıp soğutmuş olduğunuz iç harçtan koyun.
Rulo gibi sarın. Tepsiye dizin ve üzeri sadece beyazdan pembeye dönüşmek üzere iken fırından çıkarın.



Üzerini pudra şekeri eleyerek kaplayın.

Not: Bu kurabiyeyi daha evvel ay şeklinde hazırlamıştık hatırlarsanız. Bu kurabiye hamuruna bir çok şekil verilebilir ve istediğiniz gibi servis edebilirsiniz.




Afiyet Olsun...