6 Ocak 2016 Çarşamba

BİR TAŞTA ÇOK KUŞ (1 HAMURDAN 5 KURABİYE)







ŞİMDİ, AYNI KURABİYE HAMURUNDAN FARKLI ŞEKİLLERDE HAZIRLANABİLEN 5 FARKLI SUNUM SİZLERLE...

Bunun için gerekenleri daha evvel  tariflerimde ayrıca sizlere vermiştim.


MANTAR KURABİYE




ÇİÇEK KURABİYE




İKİ RENKLİ SARMA KURABİYE




GÖZ KURABİYE /DÜĞME KURABİYE




MOZAİK KURABİYE / ALACALI KURABİYE / EBRULİ KURABİYE 




....................DAHASINI DA TÜRETEBİLİRSİNİZ.........


KOLAY GELSİN




İKİ RENKLİ SARMA KURABİYE




MERHABALAR,


Daha evvel meşhur Mantar Kurabiye tarifini vermiştim. Bu İki Renkli Rulo Sarma Kurabiyeleri de aynı Mantar Kurabiye hamurundan  hazırlayabilirsiniz.







HATTA, SİZİNLE PAYLAŞTIĞIM, AYNI HAMURDAN FARKLI ŞEKİLLERDE HAZIRLANABİLEN 3 FARKLI SUNUM OLDU, BU TARİFLE BİRLİKTE:))))

MANTAR KURABİYE - ÇİÇEK KURABİYE - İKİ RENKLİ RULO KURABİYE

Malzemeler:
1 paket margarin (ya da tereyağ)
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
Aldığı kadar un + nişasta (mısır nişastası en güzeli oluyor)
İkinci renk için, Kakao

Hazırlanışı:
Kakaolu ve sade olarak iki ayrı hamur hazırlayın. 
Elde ettiğiniz iki ayrı renk hamuru yağlı kağıt üzerine koyarak merdane yardımıyla büyük bir tabak genişliğinde açın. 


 


Daha sonra açtığınız kakaolu hamuru sade hamurun üzerine koyarak iki hamuru birlikte azıcık daha açın.
Yağlı kağıt yardımıyla hamuru rulo yapın





15-20 dakika derin dondurucuda bekletin.  
Ruloyu bir bıçakla aşağı yukarı bir parmak kalınlığında keserek fırın tepsinize dizin. 






10-15 dakika 175 derecede pişirin. 






Afiyet olsun…





MARMELATLI-SOSLU KURABİYELER






Merhabalar,

Aslında temel bir kurabiye tarifi vardır ve bunun üzerinde oynayarak değişik lezzetler hazırlanır ve sunumlar yapılır. Kurabiye yapmak hem çok zevkli hem de çok pratik gelir bana, her ne şekilde hazırlanırsa hazırlansın:))

İşte buna bir örnek de, MARMELATLI KURABİYELER:))))))))


Malzemeler:
250 gr. tereyağ
3 yumurta (1 adet akı üzerine)
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 adet kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yapılışı:
Tüm bu malzemelerden hazırlayacağınız yumuşacık hamuru dinlendirin.
Dinlenen hamurdan küçük toplar kopararak açın ve şekilli kalıplarla kesin, şekillendirin, tepsiye dizin.
Çeşitli büyüklükte ve şekillerde kalıplar kullanarak da yapabilirsiniz, eğer kalıbınız yoksa, yuvarlaklar halinde kurabiyeler hazırlamak için, bardaktan yardım alabilir ve bardakla kurabiyelere şekil verebilirsiniz.
Burada hamurun alt katının kenarlarına yumurta akı sürülür, ikinci katının üzerine yapışması için.
İçine isteğe göre marmelat ya da herhangi bir iç malzeme doldurup kurabiyelerinizi fırına verin.
Fırından çıkarınca üzerine pudra şekeri serperek servis edin.




NOT: Kurabiyeleri içi boş olarak fırına verip pişirip, çıktıktan sonra çikolata sosu ile doldurabilir, bu şekilde kremalı bisküviler hazırlayabilirsiniz. 
BU DA HARİKA OLUYOR EMİN OLUN. 


AFİYET OLSUN...

PATATESLİ BULGUR KÖFTESİ





Merhabalar,

Kısır ve Mercimek Köftesi çok sevdiğim severek tükettiğim lezzetlerdir. 
Bunun yanında farklı bir alternatif olarak, PATATESLİ BULGUR KÖFTESİ de yapabiliriz. 

Harika bir besin kaynağı olan, mutfakta kurtarıcı, süper sebze işin içine girerse, evet Patatesten bahsediyorum, tabi ki bu tarif de süper olur derim ben...

Malzemeler:
3-4 adet patates
1 su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 adet soğan
Maydanoz
Dereotu

Sıvı yağZeytinyağ
Limon
Pul biber
Kimyon
Karabiber
Tuz



Hazırlanışı:
  1. Bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip üzerini kapatıp demlenmeye bırakın (Tuzu bu aşamada ayarlayabilirsiniz).
  2. Patatesleri bir tencerede haşlayıp kabuklarını soyup rendeleyin.
  3. Yağda soğan ve salçayı kavurun.

Bu üç maddeyi hazır olunca güzelce karıştırın. 

Sonra;
Baharatlar, zeytinyağı ve limonu ekleyip iyice karıştırın.
En son yeşillikleri (maydanoz, dereotu) ekleyip biraz daha karıştırıp köfte şekli vererek servis tabağına dizin.

Marul yaprakları ile servis edin.






AFİYET OLSUN...

MANTAR SOTE






Selamlar Olsun,

SİHİRLİ YEMEK KUTUSU' ndan - Mantar Sote'nin bir çok farklı yapılışı ve lezzetli tarifleri arasından, bugün sizler için seçtiğim tarifi sizlerle paylaşayım.





Malzemeler:
500 gr. mantar
2-3 adet sivri biber
1 adet etli kırmızı biber
2 adet domates (bu tarifte domates ya da salça kullanmak tamamen isteğe ve damak tadınıza bağlıdır, bu yemeği sade ya da salçalı hazırlamak mümkün)
1 adet  havuç
1 adet soğan
1 adet sarımsak
2-3 kaşık zeytinyağ
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik



Hazırlanışı:
Yağda yemeklik doğranmış soğanlar, sarımsak, küp küp doğranmış biberler ve havuçlar kavrulur.
İnce ince, dilim dilim doğranmış mantarlar da eklenerek sotelenir. Suyunu salıp, sonra tekrar suyunu çekinceye kadar sotelenir.
En son küp küp doğranmış domatesler eklenir (İstenilirse).
3-4 dk. kadar pişirilir.
Baharatları koyulur.

 


Sote servise hazırdır...

Bu yemeği;
Sade olarak, 
Üstüne kaşar peyniri rendeleyip fırında erimesini bekledikten sonra,
Makarna üstünde,
Pilav üstü,
Yufka arasına alıp, börek şeklinde hazırlayarak,

.........................................servis edebilir ve harikalar yaratabilirsiniz.....................................



KOLAY GELSİN, AFİYET OLSUN...