12 Ocak 2016 Salı

ÇITIR KOL BÖREĞİ







Sevmeyen tek bir kişi bile yoktur diye düşünüyorum ben börekleri:))))
Özellikle de sizinle bugün paylaşacağım "KOL BÖREĞİ", görüntüsüyle insanı baştan çıkarmaya yetiyor.
Fırın başında beni tutmaya yeten kokusu ve görüntüsüyle hayranıyım...

Malzemeler:
Yufka (kişi sayısına göre ayarlanabilir)

Ara Sosu:
Süt (yoğurt da kullanılabilir)
Yumurta
Sıvı yağ

İç Malzeme: 
(Tamamen zevke bağlı, bunlardan tarifini ayrıntılı isteyen olursa iç malzeme yapılışını da paylaşabilirim)

  1. Peynirli
  2. Patatesli
  3. Kıymalı
  4. Ispanaklı
  5. Pırasalı
  6. Havuçlu ve Kabaklı

HEPSİ DE HARİKA OLUYOR, EMİN OLUN...

Üzeri:
(Tamamen zevke bağlı)
Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
Haşhaş







KOLAY GELSİN, AFİYET OLSUN...






PATATESLİ SANDAL ÇÖREKLER / POĞAÇALAR






Merhabalar,

Daha evvel sizlerle paylaştığım "Patatesli Sandal Çörek" tarifini tekrar hazırlarken elde ettiğim bazı taze görüntüleri sizlere sunmak istedim. Harika ve iştah kabartan bu keyifli dakikaları sizler de yaşayın istedim.

PATATESLİ SANDAL ÇÖREKLER / POĞAÇALAR için fırın başında geçen keyifli dakikalarım:)))






NASIL GÜZEL KABARIP PUF PUF OLDUKLARINI BU RESİMLERDEN GÖREBİLİRSİNİZ:))



Patatesli Sandal Çörek/Poğaça hamuru için:
1 yumurta (akı hamuru, sarısı üzeri için)
100 gr. Tereyağ
½ çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 kabartma tozu
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un

İç Malzemesi:
2 patates
1 soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Pul biber


Yapılışı:
Hamuru hazırlayın. Üstünü örtün ve dinlendirin (yarım saat kadar).
İç harcını hazırlayın; yağda soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Çiğ rendelenmiş patatesleri, tuzu, pul biber ve karabiberi de ekleyin. Patatesler yumuşayana kadar kavurun. Hazırladığınız iç harcınızı kenara alın ve soğumaya bırakın.
Dinlendirdiğiniz hamuru açın, bardakla kesin. Her yuvarlağa kaşıkla iç harçtan koyun.
Uç kısımlarından kapatarak ortasını açık olacak şekilde bırakın. (Kayık/Sandal şeklini vermiş olmalısınız:)
Yağlamış olduğunuz tepsiye dizin. Yumurta sarısını üzerine sürün.
180 derecede 25-30 dk. pişirin.


Afiyet Olsun…

Kusursuz Mantar Kurabiye Şeklinin Sırrı...






Arkadaşlar,

Sizlere daha evvel de tarifini verirken bahsettiğim gibi MANTAR KURABİYE hazırlarken, kurabiyelere mantar şekillerini büyük şişe kapakları ile vermeyin. Olabildiğince küçük materyaller seçin kendinize, bakın ne kadar neşeli hale geliyor ve sonuçta ne kadar harika görünümlü kurabiyeler elde ediyorsunuz.

Fırın başında beklediğim bir diğer tarif MANTAR KURABİYE' lerin, sizinle paylaşmak istediğim görüntüleri...

Not: Tarifi bloğumda zaten vardı:))





Kolay Gelsin.




LORLU ve ŞEKERLİ POĞAÇA






Merhabalar,
"EV YAPIMI POĞAÇA".... ikindi vakti bir fincan kahve keyfi ile ya da sabah kahvaltısı için ince belli bir cam bardakta ne kadar da nefis gider ama....
Bugün bir poğaça tarifim de farklı ve keyifli "Lorlu ve Şekerli Poğaça" olacak...




LORLU VE ŞEKERLİ POĞAÇA İÇİN

Malzemeler:
1 su bardağı ılık su,
1 su bardağı ılık süt,
1 su bardağı sıvı yağı,
1 paket maya,
1 yemek kaşığı tuz,
5 yemek kaşığı toz şeker (silme)
1 adet yumurta *(akı içine sarısı üzerine),
Aldığı kadar *elenmiş un.

İç Malzeme:
Lor peyniri (aslında tamamen isteğe bağlı tercih sizin:))
İnce kıyılmış maydanoz
Kırmızı pul biber
Ceviz parçaları (çok yakışacak mutlaka deneyin:))

Üzeri:
Yumurta sarısı (biraz sıvı yağ ile birlikte sürerseniz iyi kızaracaktır)
Çörek otu, Susam, Haşhaş (azar azar hepsinden kullanabilirsiniz)

Hazırlanışı:
Mayayı yoğurma kaba alın. 
Ilık sütü ilave edin, mayayı eritin. Sonra su, yağ, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. 
Yavaş yavaş unu (elenmiş olursa çok daha iyi sonuç verir) ekleyin ve yumuşak bir hamur yapın.
Üzerini kapatarak hamuru dinlendirin ve kabarmasını bekleyin. 
İçine hazırlanan lorlu malzemeyi koyarak (ya da sade olarak da olabilir) şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve yaklaşık 200 derecede üzeri güzel güzel kızarana kadar pişirin. 







AFİYET OLSUN...