14 Ocak 2016 Perşembe

SÜSLÜ KABAK TATLISI






Merhabalar, Sevgiler...

Hem çok kolay, pratik, uğraşsız yapabileceğiniz ve buna karşı bir o kadar da hafif, sağlıklı ve lezzetli tatlı tariflerim var sizlerle paylaşmak istediğim:)))) Bunlardan biri "KABAK TATLISI"...


Malzemeler:
1 kilo kabak (Ayıklanmış, dilimlenmiş ve iri kareler şeklinde doğranmış)
1 kilodan daha az miktarda toz şeker (şeker miktarı tamamen damak zevkine bağlıdır)
Çubuk tarçın
Tane karanfil

Süslemek için:
Ceviz, Badem, Fındık (tamamen damak zevkine bağlıdır)
Kavrulmuş fıstık (süper oluyor, kullanın bence)

Üzeri için alternatifler
Çifte Kavrulmuş Tahin (Tahini tatlınızın üzerine servis etmeden önce ince bir şekilde gezdirin, tadı inanılmaz olacak, ben çok ama çok yakıştırıyorum, mutlaka deneyin derim)
Tane Süt Kaymağı (Tatlıya tartışmasız yakışan bir lezzet de kaymak, bir parça kaymak ile servisi harika olacaktır.)

Yapılışı:
Akşamdan kabakları tencereye yerleştirin ve üzerine toz şekeri dökün, tencerenin kapağını kapatıp bir kenara koyun. Sabaha kadar şeker eriyerek suyunu salmış olacaktır, (Tarçın ve karanfil de işin çok önemli püf noktalarındandır) tencereyi orta dereceli ısıda pişmeye alın. Kabak suyunu çekene kadar pişirin. 
Tatlı soğuyunca servis tabağına alın ve tenceredeki şerbeti üzerine gezdirin. 
İri kıyılmış ceviz/badem/fıstık serpin üzerine. Ve servisi, isteğe göre kaymak eşliğinde ya da üzerine biraz tahin gezdirerek yapın.
MUHTEŞEMMMMM:))
Ben, ilk gün kaymakla, sonra tahinle ve en son da resimde gördüğünüz gibi kuru yemiş tozları eşliğinde ve karanfil tanesi ile süsleyerek servis yaptım.
Siz de kendi zevkinize göre hazırlayabilirsiniz.







AFİYET ŞEKER OLSUN...