15 Ocak 2016 Cuma

NEŞELİ SÜTLÜ İRMİK TOPLARI






Herkese Merhabalar ve Selamlar,


Sütlü İrmik Tatlısını şekillendirilerek top top daha keyifli ve farklı lezzetlerin elde edilmesi üzerine bir yazı paylaşacağım sizlerle...

Tek atımlık, lokum kıvamında çok ama çok leziz bir tarif:))

Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik (burada irmik miktarı önemli çünkü tatlıdan toplar yapılacağı için toparlanabilmesi adına ölçüye dikkat etmek gerekir)
1 vanilya
1 tatlı kaşığı ya da daha az tereyağ (lezzeti arttırmak için kullanılabilir ama isterseniz kullanmayın hiç bir eksiklik olmaz:))))

Sütlü İrmik Toplarını Neşelendirmek için;
  • Hindistan cevizine bulayarak
  • Parçalanmış ceviz, badem, fındık, fıstık gibi kuru yemişlere bulayarak
  • Kavrulmuş ve parçalanmış kadayıf ve ceviz, badem, fındık, fıstık tozu (hangi kombinasyon size uygunsa) karışımına bulayarak
farklı şekillerde servise sunabilirsiniz.


Yapılışı:
Tatlınızı hazırlayıp soğumaya bırakın. Toparlanmaya hazır olunca kaşık yardımıyla da alabilirsiniz elle de oluyor, top top şekiller vererek dışını dilediğiniz gibi süsleyin. Bu kadar pratik ve keyifli:))

Not: Topları yaparken yanınızda bir kasede su bulundurun ki arada elinizi suya batırıp ıslatarak şekil verirken kolaylık sağlayabilirsiniz kendinize:)) KOLAY GELSİN...















Her çeşidi bir ayrı güzel ve lezzetli oluyor inanın:)))


AFİYET OLSUN...