22 Ocak 2016 Cuma

ŞEFTALİ SOSLU İRMİK TATLISI






Merhabalar,

Dün akşamki menüden seçme tariflerle sizlerle birlikteyim bugün. Önceliği tatlıya verelim ki güne de tatlı tatlı başlayalım istedim.

Hem çok hafif hem de pratik olduğu için çok sevilen ve çok sık yaptığımız klasik bir tatlı olan İrmik Tatlısının görünüşü ve lezzeti, bazı minik dokunuşlarla  ne kadar artırılabilir?
İşte buna bir örnek;

"ŞEFTALİ SOSLU SÜTLÜ İRMİK TATLISI"  


Tabanı için:
Kavrulmuş kadayıf parçaları
Ceviz ve fındık parçaları
Hindistan cevizi

Muhallebi kısmı için Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 vanilya
6 yemek kaşığı irmik

Üst Sosu için:
2 su bardağı Şeftali Suyu
1 tatlı kaşığı nişasta
1 çay kaşığı kadar tereyağı (tatlı üstlerine hazırlanan çikolatalı soslar olsun, meyve jöleleri gibi soslar olsun, bu PÜF NOKTASIDIR!)

En üst süslemesi için:
Hindistan cevizi

Hazırlanışı:
Muhallebi kısmını normal irmik tatlısı hazırlar gibi, tencereye tüm malzemeleri alarak, güzelce başından ayrılmadan karıştıra karıştıra pişirin.
Üstü için, gerekli malzemeleri de ayrı bir sos tavasına alıp, karıştırın. Akıcı yoğun bir kıvam alana kadar pişirin.
Tabanı için de, kadayıfları kavurarak, ceviz parçaları, fındık parçaları ve hindistan cevizi ile birlikte karıştırın.

1.kat: Kadayıflı karışımdan, tepsinin her yerine eşit olacak şekilde ve incecik bir tabaka halinde serpin.
2.kat: Hazırladığınız irmikli muhallebiyi dökün ve dikkatlice yayın.
3.kat: Pişirilen Şeftali sosunu dökün ve güzelce her tarafına serin.
En üstüne de süslemek için hindistan cevizi serpin.





Tatlımız ya da gördüğünüz gibi:))) PASTA mı desek:))))) sunuma hazır...







NOT: Bu tatlıyı mevsime göre dilediğiniz meyve ile hazırlayabilirsiniz. Kışlık hazırlık yaptıysanız her çeşit meyve püreleri ve marmelatlarından kullanabilirsiniz:)))
Limonlu, Kayısılı, Dutlu, Böğürtlenli, Çilekli, Vişneli, Muzlu, Elmalı, Portakallı, Erikli, Armutlu,.....
Hepsinin tadı da harika olacaktır.



AFİYET OLSUN...