25 Ocak 2016 Pazartesi

TAHİNLİ DOLAMA ÇÖREK







Merhabalar,

Bugün sizlerle şöyle sarıp sarmalanan, tahinli, dolamalı, elinizle kopara kopara yemekten zevk alacağınız:))) bir çörek tarifi paylaşmak istiyorum. Görüntüsü lezzetini ele veriyor diye düşünüyorum ben, bakalım siz beğenecek misiniz?



Malzemeler:
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Tuz
2 yemek kaşığı şeker
Yarım paket maya

İç Malzemesi:
Tahin
Şeker
Haşhaş

Yapılışı:
Yumuşacık hazırlanan hamurdan eşit büyüklüklerde kopararak bezeler yapın. 
5 adet çıkıyor bu ölçüden. Siz malzemeleri dilediğiniz kadar eşit oranda artırabilir ve daha fazla miktarda çörek hazırlayabilirsiniz.




Bu bezeleri tek tek açarak aralarına tahin, haşhaş, şeker karışımından sürün. Ve hamurları üst üste koyun.  




Yuvarlak haldeki kat kat tahinle sıvamış olduğunuz bu süper şeyi:)))))) dilim dilim kesin.




Her bir dilimi alıp kendi ekseni etrafında burgu yaparmış gibi kıvırın. 
Resimdeki görüntüyü elde etmek üzere, tepsinin ortasından başlayarak bu kıvrımları sarmal olacak şekilde, ortadan dışarıya doğru sara sara yerleştirin.





Fırına verin ve resimde görüldüğü gibi çöreği, tahinin sebep olduğu esmer bir görünüm alana kadar pişirin.





"Tahinli Dolama Çörek" sunuma BOMBA gibi hazır:)))))





Bu arada, Ablama kocaman sevgiler, onun da ellerine sağlık demeden geçmeyeyim istedim:)



AFİYET OLSUN...





MANTAR ÇORBASI






Merhabalar,

En sık satın alınan hazır çorba çeşitlerinin başında geliyor sanırım bu Çorba. Ama evde kendiniz de gayet leziz "Mantar Çorbası" yapabilirsiniz.
Hazır paket çorbalar tamam kimi zaman kurtarıcı oluyor kabul ediyorum ama, ev yapımının yerini ve lezzetini tutmaz derim ben...





Siz de benim gibi düşünüyorsanız eğer, buyurun birlikte deneyelim..

Malzemeler:
1 kase Mantar
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
1 adet soğan
1 su bardağı süt
Su (kıvamı bağlamak için gereken miktarda)
Tuz
Nane

Süslemek için: 
Maydanoz

Servis için:
Karabiber
Pul biber

Yapılışı:
Yağı eritin ve doğranmış soğanları ilave ederek kavurmaya başlayın.
Mantarları da ekleyerek soteleme işlemine devam edin.
Unu ilave edip kavurmaya devam edin.
İlk olarak soğuk süt, sonra soğuk su, en son da sıcak su ilavesi yapın.
Tuzunu ayarlayıp pişirmeye bırakın. En son, çorba pişince biraz kuru nane ilave edin çok yakışıyor.
Çorbamız tamam...

*Piştikten sonra zevke göre üzerini maydanoz ile süsleyebilirsiniz
*Acı severler için, toz karabiber ve kımızı pul biber eşliğinde sunum yapabilirsiniz.


NOT: Damak tadınıza göre, bu çorbaya son aşamada krema da ilave edip, nefis bir "Kremalı Mantar Çorbası" hazırlamak da mümkün.







AFİYET OLSUN...