26 Ocak 2016 Salı

KAHVALTILIK İNCE BAZLAMA







Merhabalar,

Sonu olmayan "Ekmek Dünyası" ndan, kendi minicik ama tadı kocaman bir lezzet...  
Saç üstünde pişirilen "Fındık Lavaş Ekmekçikler", "İnce Bazlama", "Yufka Ekmeği" nasıl isterseniz öyle adlandırın, ama bu güzelliği ara sıra yapın kendinize:)




Çok kolay aslında, sabah kalkıp kahvaltı için fırından ekmek almaya gitmekten çok daha pratik ve inanın çok daha sağlıklı:))


Malzemeler:
Kepekli tam buğday unu
Ilık su
Tuz

Hazırlanışı:
Malzemelerden güzelce gibi bir hamur hazırlayın. Mayasız olduğu için bekletmeniz de gerekmiyor yani oldukça hızlı ve pratik bir ekmek:)
Kepekli un, rengini ve o harika kokusunu hamura öyle geçiriyor ki, hamur bu haliyle bile missss:)

NOT: Bu hamuru mayalı da yapabilirsiniz, tabi ki ayrı bir güzel olacaktır, yumuş yumuş ekmekleriniz olur:) Her ikisi de mümkün...

                                                       


Açmak için kalınlık ve boyut size kalmış ama, tavsiyem ince ince lavaş ekmekler kadar açın. Resimdeki gibi...






Saç üzerinde iki tarafını da pişirin. Zaten çil çil olduğunu göreceksiniz, en keyifli yanı da bu...











Pişen ekmekçikler sunuma hazır, işte bu kadar:)

Tabi ki, herkesin evinde saç takımı bulunmayabilir ya da uygun yeriniz olmayabilir. Ama, bunu nefis körlemek için mutfağınızda teflon tavada da yapabilirsiniz (Aynı koku ve lezzet yakalanamasa da:)))).




Çok çeşitli sunumlar yapabilir ve damak tadınıza göre çok farklı lezzetlerle birlikte tüketebilirsiniz:
  • Tahin ile,
  • Bal ile,
  • Helva ile
  • Peynir, Zeytin ile...
  • Kaymak ile,
  • Sürülebilir Çikolatalar ile,
  • Reçel ve Marmelatlar ile,
  • Kahvaltılık Soslar ile,
  • Sade Tereyağ ile,






AFİYET OLSUN...

TAVUK VE MANTAR SOTELİ BULGUR PİLAVI







Merhabalar Herkese,

Şimdi size, bir "Bulgur Pilavı" nın farklı lezzetlerle hazırlanarak nasıl unutulmaz bir hal aldığına örnek vermek istiyorum. Damağınıza yerleşecek olan bu lezzeti mutlaka deneyin, hazırlanmasında ve gerekli malzemelerde hiç bir kural olmadığı için emin olun çok keyifli yapımı...


Resimde gördüğünüz "SÜPER BULGUR PİLAVI" için Malzemeler:
(Ölçü tamamen size bağlı eldeki imkanları kullanabilirsiniz)

Bulgur
Su
Tereyağ
Tuz

Tavuk
Mantar
Patates
Soğan
Havuç

Dereotu
Maydanoz
Pul Biber
Karabiber






Hazırlanışı:
Ev hanımları ya da yemek yapmaktan hoşlanan kısacası mutfakta vakit geçiren herkes iyisini bilir elbet. Bu sebeple, tarifin yapılışı için açıklama yapmama gerek yok diye düşünüyorum. Sadece verdiğim fikir için gerekeni söylemek isterim.
Tavuk ve mantarları ve pilavımızı tatlandırıcı diğer tüm sebzeleri tereyağ eşliğinde soteleme işlemi yapmamız gerekiyor. Hepsi bu, dahası bildiğiniz usul ile...
Görüntüsünden de anlaşıldığı gibi kokusu ayrı tadı ayrı şahane, tatmanızı isterim:)))






AFİYET OLSUN...