2 Şubat 2016 Salı

İKİZ BÜZGÜ BÖREKLER






Selamlar Olsun Herkese,
Günaydınlar:)

Daha evvel sizlerle tahinli ve kabaklı büzgülü börek tarifini paylaşmıştım. Ama bu sefer aynı tepside yan yana yaptığım ikiz böreklerimi sunmak isterim sizlere.

Hafta sonu aniden gelen misafirlerimize hazırladığımız pratik, az malzemeli ama çok bereketli ve lezzeti bol tariflerden biri de buydu.

Burada sizlere vermek istediğim örnek fikir; Börek yapmak için evinizde o anlık istediğiniz iç malzemeden yeteri kadar olmayabilir. Az miktarda kalan bir kaç çeşit iç harcınız vardır. İşte tam da bu durumda "İKİZ BÖREKLER" hazırlayabilirsiniz:))

Hatta aynı evde farklı iç malzemeli böreklerden hoşlananlar da oluyor mesela, bu durumda tek tek börek sarmaktan ya da ayrı bir tepsi hazırlamaktan çok daha pratik oluyor. 1 taşta 2 ya da daha fazla kuş:)))






Kabaklı ve Tahinli Büzgü Börek için:
1 yufka
kabak rendesi
tahin
toz şeker
sıvı yağ
ceviz

Üzeri için:
Susam
Haşhaş





Peynirli Büzgü Börek için:
1 yufka
Beyaz peynir
Eski kaşar
Taze kaşar
Tereyağ

Üzeri için:
Süt ve sıvı yağ karışımı
Çörek otu







Yapılışı:
Yufkayı tezgahın üzerine serin. Bütün yufkanın üzerine sırasıyla; sıvı yağı gezdirin, tahini gezdirin, kabak rendesini serin, toz şekeri serperek eşit dağıtın, cevizi de serpin.
Doldurduğunuz yufkayı ucundan başlayarak, pile şeklinde büzgü yapıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
Tepsiye dizdiğiniz böreğinizin üzerine isteğe göre toz şeker serpebilir, fırça ile yağ sürebilirsiniz.
Susam ve haşhaşla da süsleyin.

Peynirli olanı da aynen peynirli iç harç ile hazırlayın. Süt ve sıvı yağ karışımını en son üzerine gezdirin. Çörek otu ile süsleyin.


Şimdi pişirmeye hazırlar...





Az malzemeyle harika tatlar yaratabilirsiniz bu şekilde:)

Fırından çıkan çıtır ikizler hazır...







AFİYET OLSUN...







MUTFAKTA ÖLÇÜYÜ KAÇIRMAYIN:)









Merhabalar,

Bu yazımda sizlere, mutfakta yemek yaparken bizim için faydalı olacak ve pratik olarak bize yardımcı olacak bir takım bilgiler sunmak istedim.

MUTFAKTA ÖLÇÜYÜ TUTTURMAK ÖNEMLİ!!! 

Tarifleri uygularken arzuladığımız lezzetlere erişmek için ve sonrasında da bu enfes tatların tüketiminde:))) ÖLÇÜYÜ KAÇIRMAMALI... Bu işin şakası idi ama yine de büyük bir gerçek maalesef...

Çoğu zaman yemek tarifleri gram ölçüleri ile verilir. Fakat, mutfakta terazimiz de yoksa eğer, bunların uygulanabilirliği konusunda sıkıntı olabilir. Bu sebeple, en temel ölçeklerden ve bunların ölçülerinden bahsetmek istedim bu yazımda, umarım faydalı olur.


Burada, bahsi geçen bardak, en eski klasik su bardakları vardır ya onlardan. 





Bardak Ölçüleri:
1 su  bardağı irmik: 155 gr.
1 su  bardağı un: 120 gr.
1 su  bardağı toz şeker: 185 gr.



1 su  bardağı su/süt: 200 gr.



Kaşık da, klasik bir yemek kaşığıdır ve silme ya da tepeleme değil, tamamen normal aldığı kadar. 




Kaşık Ölçüleri:
1 yemek kaşığı irmik: 14 gr.
1 yemek kaşığı un: 15 gr
1 yemek kaşığı toz şeker: 18 gr.
1 yemek kaşığı kakao: 10 gr.


Bu durumda;
1 su  bardağı irmik: 11 yemek kaşığı irmik
1 su  bardağı un: 8 yemek kaşığı un
1 su  bardağı toz şeker: 10 yemek kaşığı toz şeker


Ben burada, sadece temel bazı malzemeler üzerinden bilgi vermek istedim, tariflerde sık kullanılan ve ölçülmesi gerekenlerdi bunlar...


KOLAY GELSİN...