8 Şubat 2016 Pazartesi

BOL VİTAMİNLİ MEVSİM SALATASI






Merhabalar,

Hafta sonu kendime hazırladığım keyifli bir ara öğün, televizyon karşısında çerez gibi tüketilebilen, çok pratik, çok lezzetli ve en önemlisi çok sağlıklı bir salatayı paylaşmak isterim sizinle. 

..."Bol Vitaminli Mevsim Salata"... 





Bu salata, çay saatlerinde, yemek sofralarında, hafif ara öğün seçeneği olarak, hatta spor sonrası tüketilebilecek vitaminli ve son derece sağlıklı bir yemek...


Malzemeler:
Bulgur
Su
Tuz
Karabiber
Pul Biber
Tatlı domates sosu
Acı biber sosu
Havuç
Kırmızı biber
Yeşil biber
Karnıbahar
Marul
Tere
Maydanoz
Dereotu
Roka
Ceviz, fındık, fıstık
Nar ekşisi
Sirke
Limon
Çörek otu


Yapılışı:
Tamamen salata hazırlar gibi düşünün. Evde ne varsa, dolabı açarak elime gelen ve canımın o an salataya koymak istediği her şeyi aldım ve bir vitamin karışımı hazırladım:)))

Sadece yarım çay bardağı bulguru sıcak suyla ıslatıp tuz ve baharatları ekledim, tatlı domates sosu ve acı biber sosu ile bunu karıştırdım. 
Yeşillik, salatalık ve sebzelerin hepsini istediğim gibi doğradım (küçük küçük ve eşit parçalar halinde olması tabi ki hoş olur) ve bunları buluşturdum. 
Salataya çok yakışan ceviz, fındık, fıstık parçalarını da ekledim. 
Sosu için; nar ekşisi, limon suyu, sirke ilave ettim.
Güzelce harmanladım ve servise hazır hale getirdim...





En son üzerine süs olarak da kullanabilirsiniz çok güzel görünüyor, ağza geldiğinde çıtlatmak da benim hoşuma gidiyor, çörek otu ekleyebilirsiniz.






AFİYET OLSUN, SAĞLIKLI GÜNLER...



MUTFAKTA BAŞARI...Giriş...









Merhabalar, İyi Haftalar Dilerim...

Bugün sizler için ilk olarak, SİHİRLİ YEMEK KUTUSU' ndan çıkan "MUTFAKTA BAŞARI" için Giriş" konulu yazımı seçtim...

Mutfakta sabır, dikkat, mantık ve biraz da cesaret gereklidir insana, eğer bunlara sahipseniz elinizden kurtulamaz hiç bir tarif:)))

Mutfak Laboratuvar gibidir, yemek yapmak da deney ya da analiz yapmak gibi...
Aynen bir deney öncesi yapılması gereken ön işlemler gibi mutfakta da yemek yapmadan önce bir ön hazırlık gerekir bildiğiniz gibi.
İşte bu ön hazırlığın ilk ve en önemli aşaması da malzeme temini:))) yani ALIŞVERİŞ'tir...

Ben de bugün sizlerle çarşıda, pazarda veya markette özellikle gıda alışverişi yaparken dikkat edilmesi gereken bazı küçük bilgiler vermek istedim. Küçük ama son derece önemi var bunların aslında.

Tarifiniz ve bunu uygulama şekliniz kadar, belki de daha fazla, kullandığınız malzeme kalitesinin de önemi çok büyüktür mutfakta.
Hani aynı tarifi tutturamamaktan yakınırız ya kimi zaman, işte bunun sebeplerinden biridir malzeme seçimi.
Şimdi bu duruma karşı bazı çözümler üretmeye ne dersiniz?


Alışveriş yaparken benim edindiğim bazı önemli bilgileri (ANNEM SAYESİNDE EDİNDİĞİMİ SÖYLEMEDEN GEÇEMEM:)))) sizlere de aktarmak istedim...


* Patlıcan alırken;
Patlıcan parlak olmalı.
Çok sert olmayan patlıcanlar seçilmeli, sert patlıcanın içi çekirdekli olur ve bu hoş olmaz, ele aldığınızda sert olmayanlar ise çekirdeksiz olur.

*Karnıbahar alırken;
Bembeyaz renkli olmalı.
Sarımsı renkte olması tazeliğini kaybeyttiğini gösterir.
Çiçekleri sıkı sıkı olmalı, yeni sımsıkı bir dokusu olmalı.

* Kereviz alırken;
Ele alınınca hafif değil ağır olduğu hissedilmeli.
Yapraklarının köke yakın olan kısmı çürük ya da yumuşak olmamalı, yemyeşil taze ve canlı olmalı.

* Domates alırken;
Sap kısmı beyaz renkli olmamalı, bu domatesin içinin de beyazımsı olduğunu ve lezzetinin eksik olduğunu gösterir.


Bu değerli bilgiler umarım sizin de işinize yarar:)))

Bugünlük bu kadar diyelim, takip etmeye devam edin, mutfakta hep birlikte başarıya gidelim...



DEVAMI GELECEK...


SAĞLIKLI VE MUTLU GÜNLER...









İRİ ÖRÜMCEK ŞAL ÖRNEĞİ






Merhabalar, İyi Haftalar:)


ÜÇGEN OMUZ ŞALINA BİR ÖRNEK DAHA ... "BÜYÜK ÖRÜMCEK MODELİ"...










ÜÇGEN MODEL OMUZ YA DA BOYUN ŞALI ÖRMEK İSTEYENLERE TAVSİYE EDİYORUM BU MODELİ, GERÇEKTEN ŞIK DURUYOR...




İYİ GÜNLER...