9 Şubat 2016 Salı

YOĞURTLU KESME MAKARNA SALATASI







Soğuk da olsa "Güneşli" ve bu yüzden de bana göre çok güzel bir günden Hepinize Merhabalar:)))

Bugün sizler için, doğal ev yapımı olduğundan son derece besleyici ve sağlıklı, pratik ve tadına doyum olmayan lokum gibi bir tarif daha seçtim...

Sıcacık ev ortamında el emeğiyle yapılan, kesme makarna ya da eriştenin bu enfes haline kim hayır diyebilir ki...

"NANELİ YOĞURTLU KESME MAKARNA/ERİŞTE"... 
Bu tarif yemek de sayılıyor, salata da oluyor yerine göre. Sadece bol acılı olmalı bence:)))


 


Yemek Olarak;
Dilerseniz öğünlerde tüketilebilir ana yemek gibi. Üzerine güzelce nane ve pul biberle birlikte kızdırılmış tereyağ gezdirilerek sunum yapılabilir. Mantının kıymasız halidir bu...
Salata Olarak;
Dilerseniz de yemek yanına yoğurtlu bir salata seçeneği olarak tüketin. Bu sefer, daha hafif olması adına sadece üzerine nane ve pul biber serpilerek servis edilebilir.





Dün akşam, bu bizim yemek soframıza eşlik eden bir lezzet olduğu için, biz sadece zeytin yağı ile çırpılan yoğurt sosu ile ve nane ile süsleyerek tükettik. Çok iyiydi çok... Lokum gibi yumuşak ve akıcı bir kıvamı oluyor:)

Malzemeler ve Hazırlanışı:
Kesme makarna
Tuz
Zeytinyağ
Nane
Pul biber

O kadar basit ki anlatılması bile gerekmiyor sanırım:)
Erişte ya da kesme makarnayı haşlayın.
Hafif kenarda bırakın ılık duruma gelsin.
Bir kenarda, zeytinyağı, biraz tuz ve yoğurdu çırpın krema gibi oluyor zaten.
Yoğurt sosunu haşlanmış ve ılımış durumdaki kesme makarna üzerine döküp karıştırın. Hepsi bu...
Üzerine dediğim gibi nane ve pul biberle birlikte kızdırılmış tereyağ gezdirilerek sunum yapılabilir ama burada biz nane ve pul biber serperek salata gibi tüketmeyi tercih ettik.








AFİYET OLSUN...