12 Şubat 2016 Cuma

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA





Merhabalar,

IŞIL IŞIL PARLAYAN MİS KOKULU ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMALAR..
Anne elinden şahane tatlar:))) Bir gün inşallah ben de aynen annem gibi bu lezzeti yapabilirim:)))
Gerçekten inanılmaz oluyor ANNE Dolmaları...




Çerez gibi tek atımlık, lokum kıvamında yumuşacık Zeytinyağlı Sarma... 
Çay saatlerinde ve yemek sofralarında vazgeçilmez ve karşı konulamaz geleneksel lezzetlerimiz:)

Bu sarma yaprakları, bizim Antalya'daki Köyümüzün Bahçesinden topladığımız yapraklardır ve çok çok farklı ve şahane bir lezzeti var bunların, doğal lezzetler her zaman tercihimdir:)






AFİYET OLSUN...




BOL SÜTLÜ ISLAK İRMİK HELVASI






Merhabalar,

Tatlı Dünyası... Adı bile insanın yüzünde gülümsemeye sebep olabiliyor:)
Bugün Helva Yapalım... "BOL SÜTLÜ ISLAK İRMİK HELVASI"...

Helvanın her çeşidi ayrı lezizdir, un helvası, irmik helvası, kuru helva, pekmezlisi, sade ya da kuru yemişli olanları,...

Bir de irmik helvasının kuru ve ıslak halleri vardır, yapılışına ve damak zevkine göre değişen. İkisinin de yeri başkadır ve tatları da ayrı güzel olur bence... Biri bulgur bulgur tane tane dökülen, diğeri ıslak ıslak yapışkan kıvamlı ve şekillenebilen...

İşte size bugün vereceğim örnek, "Islak Islak Bol Sütlü İrmik Helvası"...

Malzemeler:
İrmik
Toz şeker
Tereyağı
Süt ya da  süt + su karışımı da olabilir

Fıstık, fındık, ceviz parçaları

Bu kasede  gördüğünüz helvayı dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz, buna müsaittir kıvamı...
İster kaseye basarak ters çevirin, ister kaşıkla şekillendirin, ister de elinizde toplar yapabilirsiniz.






İŞTE ŞEKİL ALMIŞ HALİ... 
Ben üçgen şekilli bir kase kullandım bu sefer ve gayet hoş bir sunum oldu:)
Üzerine hindistan cevizi serperek, çikolata sosu gezdirerek ya da kuru yemişler serpiştirerek sunum yapabilirsiniz.





AFİYET OLSUN...