14 Şubat 2016 Pazar

LORLU PIRASA KAVURMASI




Merhabalar ve Sevgiler,

Birçok çeşit börek vardır, hem iç harcı hem de yapılışı ve sunumu açısından farklılık gösteren.
Azınlığın tükettiği bir börek çeşidi vardır ya, PIRASALI BÖREK, ama ben eminim ki, bilinmediği ve denenmediği için daha nadir yapılıyor bu... Aslında harkadır...

Hatta kısaca bir anımı anlatayım size;
Aynı gün ve aynı ortamda, Pırasalı Böreği ikram ettiğim ve sever misin? diye sorduğum iki arkadaşımdan biri, pırasalı böreği hiç duymadığını ve tatmadığını söyledi. Yani sevip sevmediğini bile bilmiyordu, ama denedi. Arkadaşlarımdan diğeri ise pırasayı sevmediğini ve bu yüzden de pırasalı börek kesinlikle yemediğini söyledi. Fakat ben bunun farklı olduğunu söyleyince:) denemek istedi.
Sonuçta ikisi de bayıldı, ilk kez ve çok da beğenerek yemiş oldular:))))

Tabi benim o anki hislerim ve aldığım keyfi anlatamam:)   

İşte şimdi sizlerle, diğerlerine nazaran daha farklı sayılabilecek "Börek Harcı" tarifimi paylaşacağım
"LORLU PIRASA KAVURMASI"...



Daha evvel, "KUŞ ÜZÜMLÜ PIRASA SOTE" tarifimi paylaşmıştım sizlerle, işte bu iki tarif kardeştir:)))

Lor Peynirli Pırasa Kavurması için Malzemeler:
Pırasa
Soğan
Sıvıyağ
Havuç
Pirinç
Kuş Üzümü (çok büyük bir tat katıyor, mutlaka deneyin)
Tuz
Pul biber
Karabiber
Lor Peyniri (soteleme işlemi sona erince en son loru ilave edin)





BÖREK HARCIMIZ HAZIR...

Sotelenmiş bu karışımı ben çok sevdiğim için bu şekilde bile tüketiyorum ve çok da lezzetli bir yemek yerine geçiyor kimi zaman:)


BU TARİFLE DİLEDİĞİNİZ ŞEKİLDE BÖREK HAZIRLAYABİLİRSİNİZ:
GÜL BÖREK
DOLAMA BÖREK
KOL BÖREĞİ
TEKLİ SARMA BÖREK
SUYA ATILAN BÖREK
TAVA BÖREĞİ
GÖZLEME
TEPSİ BÖREĞİ



KOLAY GELSİN, AFİYET OLSUN...


ÇAY SAATİ MENÜSÜ




Merhabalar,

Misafir sofralarını süsleyebilecek bir "ÇAY SAATİ MENÜSÜ" ile karşınızdayım:)

LORLU TATLI ÇÖREK




VİŞNE SOSLU SÜTLÜ İRMİK PASTA




PIRASALI SULU SARMA BÖREK




FISTIKLI TAHİNLİ VE KABAKLI TATLI BÖREK




YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR SALATASI




ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI




HEPSİNİN TARİFİNİ DE TEK TEK PAYLAŞACAĞIM SİZLERLE:))) ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE...

KOLAY GELSİN...


14 ŞUBAT KUTLAMASI




Merhabalar,


Herkesin 14 Şubat Sevgililer Günü Kutlu ve Mutlu Olsun...

Açık olayım:) ben bu tarz günleri diğerlerinden abartılı bir şekilde ayrı tutanlardan değilim, ama tabi ki özel günler her zaman özeldir ve özel de olmalıdır diye de düşünüyorum.

Veeeeee bu yüzden herkesin "SEVGİ GÜNÜNÜ" kutlamak istedim.

SEVGİLER:)


KUŞ ÜZÜMLÜ PIRASA SOTE




Merhabalar,

Bugün sizlere öyle bir fikir vermek istiyorum ki, bu mutfakta sizin istediğiniz gibi ve çok farklı amaçlarla kullanabileceğiniz bir tarif...

  "KUŞ ÜZÜMLÜ PIRASA SOTE"



Malzemeler:
Pırasa
Soğan
Sıvıyağ
Havuç
Pirinç
Kuş Üzümü (çok büyük bir tat katıyor, mutlaka deneyin)
Tuz
Pul biber
Karabiber


Tüm bu malzemeleri tavada sırasıyla soteleyerek (hepinizin bunu rahatlıkla uygulayabileceğini düşünüyorum) hazırladığınız bu tarif adeta bir yemek sayılabilir. 




Benim gibi bu haliyle tüketilebileceği gibi, bunu yoğurt sos ile birlikte tüketebilir, lavaş ekmeği ya da ince yufka ekmek ile birlikte de ekmek arası küçük sıkma lokmalar ya da dürümler yaparak da keyifle tüketebilirsiniz.
Ayrıca, sotelenmiş bu karışımı yufkalara ya da kendi açtığınız hamurlara börek harcı olarak ve açık pidelerinize de iç harcı olarak kullanabilirsiniz.


Benim gibi sebze severler buna bayılacaklar:)))



AFİYET OLSUN...